Так смажили шашлики наші батьки – і м’ясо виходило ідеальним: перевірені хитрощі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1722
Звертати увагу потрібно на багато деталей
Важко уявити виїзд на природу без соковитого, ніжного та ароматного шашлику. Однак, приготувати смачне м’ясо не так просто. У цій справі важливий не тільки рецепт, а й м’ясо та маринад.
"Телеграф" розповідає про деякі хитрощі наших батьків, завдяки якому шашлик виходив ідеальним. Ці лайфхаки ми знайшли у журналі "Поліна".
У чому замочити м’ясо для шашлику
Маринувати шашлик можна у квасі, майонезі, сухому вині та навіть мінеральній воді. А ось оцет — не найкращий варіант: він перебиває природний смак м’яса.
Не варто шкодувати цибулі на шашлик — її має бути стільки ж, як і м’яса. Однак нанизувати овоч на шампури не варто – він згорить.
Солити шашлик потрібно не раніше ніж за 2 години до смаження шашлику. Це дозволить солі максимально зберегти у м’ясі його власний сік.
Слід також обережно підходити до вибору посуду, в якому маринується шашлик. Для цього краще не брати алюмінієвий посуд.
При приготуванні шашлику краще уникати замороженого м’яса. Як би ви його не відбивали чи маринували, воно буде жорстким. Якщо ж м’ясо стане м’якшим, то буде несмачним.
Вибирати краще м’ясо молодої тварини, краще з прожилками. З такого продукту виходить м’який шашлик. Нарізати його краще великими шматками поперек волокон.
Подавати шашлик краще з томатним соусом. Він ідеально доповнить м’ясо.