Словник незалежних українців: у чому різниця між "волею" та "свободою"

Читать на русском
Автор
4540
Раз і назавжди запам'ятайте їхнє значення
Раз і назавжди запам'ятайте їхнє значення. Фото Getty Images

Ці милозвучні слова мають глибокий сенс, проте зовсім не однаковий

У словнику незалежних українців особливе значення мають наступні слова — "воля" та "свобода". Дуже прикро, коли їх вживають неправильно чи плутають між собою.

Філологиня, вчителька української мови Світлана Чернишова пояснила у блозі, у чому між ними різниця, та попередила, що вони не є синонімами. Запам’ятавши значення кожного слова, ви більше ніколи їх не сплутаєте.

"Свобода" і "воля": у чому різниця

Насправді ці слова означають різне, переконує мовознавиця. Переконайтесь у цьому самі, дізнавшись значення кожного з них.

"Свобода" — це простір, де людина належить сама собі. Від цього слова походять прикметники "свободний" та "свобідний", у значенні "свій, власний". Тобто, людина сама собою розпоряджається.

"Воля" — бажання і здатність людини дійти власної мети, долаючи всі перешкоди. Оце справжнє значення цього слова, дорогого кожному українцю.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як можна замінити російське слово "совершать". Виявляється, що в українській мові є аж шість відповідників. Проте вживати те чи інше слово варто враховуючи контекст.

Якщо у вас є труднощі, пов’язані з переходом на солов’їну, то обов’язково прочитайте цей матеріал. Репетиторка української мови для дорослих дала 3 прості поради, які допоможуть говорити більш правильно та впевнено.