5 причин закохатися в Тімоті Шаламе: кращі фільми з молодим актором

Читать на русском
Автор
796
Один із найталановитіших молодих акторів свого покоління.
Один із найталановитіших молодих акторів свого покоління.. Фото movieguide.org

Відкрийте для себе Тімоті Шаламе

Тімоті Шаламе, один із найяскравіших і талановитих акторів молодого покоління, вже встиг заявити про себе величезною кількістю чудових ролей. Його здатність перевтілюватися та відчувати своїх персонажів зробила його одним із найвидатніших акторів свого часу. Його фільми — це завжди захоплюючі і емоційні історії, які залишають глибокий слід у душі.

У цьому огляді ми пропонуємо вашій увазі відібрані п'ять фільмів із Тімоті Шаламе, які преставлені сайтом kino.24tv.

Вонка (2023)

IMDb: 7.3

Мріючи відкрити власний шоколадний магазин, Віллі Вонка приїжджає у велике місто, готовий підкорити місцевих жителів своїм вишуканим шоколадом. Однак у перший же день у мегаполісі Віллі втрачає особисті заощадження і виявляється по вуха в боргах перед брехливою та підлою прачкою — місіс Скруббіт. Вимушений відпрацьовувати борг у пральні самообслуговування, Вонка зустрічає нових друзів і раптово знаходить спосіб втілити заповітні мрії в реальність. Але спершу йому доведеться перехитрити жадібних шоколатьє і начальника місцевої поліції…

Вонка (2023)

Гарний хлопчик (2018)

IMDb: 7.3

Це зворушлива біографічна драма розповідає про видатного журналіста, який стикається з випробуванням, коли його талановитий син піддається наркозалежності. Головний герой — успішний батько трьох дітей, що одружився вдруге, відомий своїми роботами у провідних американських виданнях. Його життя перевертається догори дном, коли син від першого шлюбу, який виріс з ним і успішно закінчив школу, зіткнувшись з вступом до кількох коледжів, потрапляє у пастку наркотиків. Після того, як батько знаходить свого сина у лікарні після чергової вечірки, він дізнається, що хімія стала для його сина небезпечним захопленням. Батько розпочинає боротьбу за відновлення довірливих відносин з сином, намагаючись врятувати його від самознищення.

Гарний хлопчик (2018)

Дюна (2021 / 2024)

IMDb: 8.5

Цей фільм розповідає про життя Пола Атріда, обдарованого юнака зі знатної сім'ї, приреченого на видатне майбутнє, яке він поки не може повністю осягнути. Одного разу його сім'я відправляється на далеку і небезпечну планету Арракіс. У її безмежних піщаних пустелях видобувають унікальну спецію — цінний психоделічний продукт, критичний для міжзоряних подорожей. Їх зусилля ускладнюються через страхітливих істот — величезних піщаних хробаків, чутливих до звуку і здатних поглинати все на своєму шляху. Але сім'я Атрідів не знає, що їхня подорож на планету — це пастка, яка може коштувати їм життя.

Дюна (2021)

Назви мене своїм ім'ям (2017)

IMDb: 7.8

Це чудова мелодрама, яка розкриває тему взаємовідносин: сімейних, дружніх, романтичних, а також відношення до самого себе. Сюжет розгортається в літні місяці 1983 року в одному з мальовничих куточків північної Італії. Головний герой, сімнадцятилітній Еліо, проводить літо у віллі своїх батьків — американського професора та італійської перекладачки. Вони спілкуються та читають книжки, але з прибуттям американського аспіранта Олівера, який приїжджає до батька Еліо, звичне життя сім'ї зазнає змін. Цей нахабний та ексцентричний гість вносить непередбачуваність у повсякденність і кардинально змінює життя молодого Еліо.

Назви мене своїм ім'ям (2017)

Дощовий день в Нью-Йорку (2019)

IMDb: 6.5

Дія фільму розвертається у Нью-Йорку, куди на вихідні приїздить пара — Гетсбі та його дівчина Ешлі. Ешлі, молода журналістка, в захваті від можливості взяти інтерв'ю у відомого кінорежисера. Запланована коротка зустріч, що мала тривати лише годину, давала надію закоханим насолоджуватися вікендом у місті. Проте несподіваний дощ змінює всі плани. Що мало бути коротким інтерв'ю, перетворюється на глибоке занурення Ешлі в світ кіно. Тим часом сором’язливий Гетсбі, зовсім несподівано для себе, опиняється у світі незалежного кіно та знаходить справжнє кохання.

Дощовий день в Нью-Йорку (2019)

Це лише п'ять із багатьох чудових фільмів із Тімоті Шаламе. Якщо ви ще не ознайомилися з його роботою, обов'язково додайте ці фільми до свого списку "must-watch".

Раніше "Телеграф" розповідав, про топ-5 кращих фільмів за рейтингом IMDb. Окрім цього, вас може зацікавити 3 фільми, які покажуть вам, що немає нічого неможливого.