Безалкогольний глінтвейн та журавлиний пунш: чим замінити чай та каву взимку

Читати російською
Автор

Прості рецепти можуть принести користь організму

Пити гарячі напої — один із популярних способів зігрітися у холодному приміщенні. Однак звичайні кава та чай можуть швидко набриднути.

Портал Water house рекомендує інші напої, які можуть урізноманітнити меню зимовими та осінніми вечорами. Це безалкогольний глінтвейн та пунш з журавлиною.

Безалкогольний глінтвейн

Такий глінтвейн можна і тим, кому алкоголь протипоказаний. Він робиться на основі фруктів — лимону, апельсину та яблука, а також соку з червоного винограду.

Для приготування:

  • 3 склянки соку червоного винограду
  • 1 склянка води
  • 2-3 шматочки апельсину
  • 2-3 шматочки лимону
  • 2-3 скибки яблука
  • Кориця, гвоздика, бадьян, кардамон — за смаком.

Воду змішують з соком, нагрівають на середньому вогні. Додають фрукти та спеції і доводять ледь не до кипіння. Залишилось настояти 5-7 хвилин та можна вживати.

Журавлиновий пунш

Журавлина — корисна ягода, яку використовують не тільки для квашення капусти, а й для напоїв — морсів, пуншів тощо. Вона має особливий смак. Цікаву нотку додає у пунш сироп з бузини.

Для приготування:

  • 1,5 л води
  • 1 склянка перетертих ягід журавлини
  • 0,5 склянки цукру
  • сироп з бузини
  • сік дольки лайму.

Перша частина — приготувати морс. Для цього перетерту журавлину змішують з водою та закип'ячують. Проварити 5-10 хвилин, процідити та додати цукор. Далі в теплий морс додають сироп з бузини та сік лайму на свій смак — краще змішувати у кожній склянці окремо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що на сильному морозі намагатися зігрітися тільки гарячими напоями не варто. Погіршити стан і посилити тепловіддачу можуть алкогольні напої, які в гарячому вигляді призведуть до сильнішого охолодження.