Ми підкажемо, як правильно оистити авокадо.
Авокадо — це смачний і корисний фрукт, який можна використовувати в різних стравах, від салатів до смузі. Однак, не всі знають, як правильно почистити авокадо, щоб не зіпсувати його.
Ось кілька порад, які допоможуть вам легко і швидко почистити авокадо:
- Визначте, чи готове авокадо до вживання. Готовий авокадо повинен бути м'яким, але не перезрілим. Якщо авокадо твердий, дайте йому дозріти протягом кількох днів. Якщо авокадо перезрілий, він буде темним і м'яким.
- За допомогою гострого ножа зробіть надріз на шкірці авокадо вздовж його довжини. Надріз повинен бути глибоким, але не наскрізь.
- Розкрийте авокадо, відокремивши половинки.
- Вийміть кісточку з авокадо. Найкраще це зробити за допомогою ложки або ножа.
- Вийміть м'якоть авокадо з половинок. Це можна зробити за допомогою ложки або ножа.
Ось ще кілька лайфхаків, які допоможуть вам почистити авокадо:
- Щоб авокадо не потемніло, посипте його соком лимона або лайма.
- Якщо ви хочете використовувати тільки частину авокадо, можна заморозити його. Для цього покладіть авокадо в герметичний контейнер і заморожуйте його до 6 місяців.
Якщо ви хочете, щоб авокадо почистилося легко і швидко, вибирайте авокадо з темно-зеленою шкіркою. Така шкірка буде більш м'якою і легко відокремиться від м'якоті.
Раніше "Телеграф" розповідав про інші лайфхаки нарізки фруктів та овочів. Наприклад, один незвичайний трюк легко почистить апельсин без зайвих зусиль. Також, ми писали, як очистити гранат за хвилину.