Як прискорити дозрівання авокадо: дієвий лайфхак

Читать на русском
Автор
584
Щоб авокадо дозрів швидше, можна скористатист кількома лайфхаками (зображення створено за допомогою ШІ)
Щоб авокадо дозрів швидше, можна скористатист кількома лайфхаками (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як пришвидшити дозрівання авокадо.

Авокадо — це смачний і корисний фрукт, який можна використовувати в різних стравах. Однак, іноді авокадо може бути твердим і неїстівним. Щоб прискорити дозрівання авокадо, можна скористатися одним з наступних методів:

1. Помістіть авокадо в паперовий пакет з іншим фруктом, який виділяє етилен. Етилен — це газ, який сприяє дозріванню фруктів. Добрими джерелами етилену є банани, яблука, груші та абрикоси. Просто помістіть авокадо в паперовий пакет з одним з цих фруктів і залиште його на кілька днів.

2. Помістіть авокадо в тепле місце. Авокадо дозріває швидше при теплій температурі. Помістіть його в тепле місце, наприклад, на підвіконня біля батареї або в духовку, розігріту до 20-25 градусів за Цельсієм.

3. Покладіть авокадо в мікрохвильову піч. Цей метод є найбільш швидким, але він також і найнебезпечнішим. Помістіть авокадо в мікрохвильову піч на 10-15 секунд. Уважно стежте за авокадо, щоб не перегріти його.

4. Покладіть авокадо в воду. Цей метод також є досить ефективним. Помістіть авокадо в миску з водою і залиште його на кілька годин.

Який метод вибрати, залежить від вашої ситуації. Якщо у вас є час, то можна просто помістити авокадо в тепле місце. Якщо вам потрібно, щоб авокадо дозріло швидко, то можна скористатися методом з мікрохвильовою піччю або водою.

Щоб вибрати стиглий авокадо, натисніть на нього пальцем. Якщо авокадо стиглий, то шкірка буде трохи м'якою. Якщо авокадо ще не стиглий, то шкірка буде твердою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для рослин з яєчної шкарлупи. Крім того, ми писали, які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні.