Трохи дріжджів з цукром - і фіалка затьмарить навіть орхідею

Читать на русском
Автор
3079
Фіалку варто періодично підживлювати
Фіалку варто періодично підживлювати. Фото Freepik

Натуральне добриво найкраще підійде для рослини

Фіалки є одними з найпопулярніших домашніх рослин, які прикрашають майже кожне підвіконня. За цією рослиною нескладно доглядати, але якщо вона перестала квітнути, варто подумати не лише про правильний полив і світло, а й про добриво.

ТСН пише, що варто використовувати передусім натуральне добриво. Для цього підійте деревина, кавова гуща, дріжджі з цукром.

Рослину можна підживити кавовою гущею, яка підвищить кислотність та зробить ґрунт пухким. До речі, підсипати потрібно суміш гущі із землею, але аж ніяк не поливати гущею.

Фіалка
Фіалка любить пухкий ґрунт

Гарне добриво, яке розкислює ґрунт і відлякує комах, можна виготовити з деревного попелу. 1 ст. л. попелу потрібно розвести в 1 л води. Протягом кількох годин розчин має настоятися. Варто перемішати розчин і поливати фіалку раз на два тижні.

Дріжджі
Дріжджі можуть викликати пишне цвітіння

Дріжджами з цукром рослину підживлюють, аби наростити кореневу системи та спровокувати пишне цвітіння. Влітку таке добриво додають кілька разів на місяць, а взимку – раз на місяць.

Також можна використовувати для підгодівлі йод, але потрібно вводити таке добриво обережно, аби не обпалити рослину. Краплю йоду треба розчинити в 3 л води і поливати раз на місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно поливати взимку орхідею. Основні правила догляду за кімнатною рослиною.