Ви вб’єте герань, якщо повторюватимете цю зимову помилку

Читать на русском
Автор
7146
За геранню взимку має бути особливий догляд
За геранню взимку має бути особливий догляд. Фото Pixabay

Всього за 2-3 тижні ви перетворите квітку на сумне видовище

Бажання покращити умови для зимівлі квітів може завдати лише шкоди. Одна помилка може за кілька тижнів перетворити раніше красиві рослини на жалюгідне видовище.

Ідеальним варіантом вважається підтримання температури не вище +15 °C для герані у зимовий період. Однак це видається нереалістичним у разі звичайної квартири, пише ukr.media.

Що не можна робити з геранню взимку

Деякі любителі квітів розв'язують проблему із зимівлею герані, розташовуючи горщики на холодному підвіконні. Це може частково допомогти, але не завжди дає швидкі результати. Помилковим підходом вважається рясне поливання рослин у таких умовах. Це може призвести до загнивання коренів та загибелі герані.

Як доглядати за геранню взимку

  • Якщо ви помістили герань на холодне вікно, не поспішайте з поливом. Зволожуйте ґрунт не частіше одного разу на два тижні, бажано навіть рідше.
  • Підкладіть під горщики пінопласт завтовшки не менше 5 см. Це створить рівномірні умови та забезпечить відмінне перезимування квіток.
  • Для боротьби з пожовтінням та опаданням листя використовуйте розчин бурштинової кислоти: одна таблетка на літр води. Замість звичайного поливу використовуйте 50 мл цього розчину на кожну рослину. Також можна обприскувати герань цим розчином, але забезпечте квітці кімнатну температуру.

Раніше ми писали, чим і як удобрити орхідею на зиму. Названо просте, але ефективне підживлення.