Фіалка скаже спасибі: як зрозуміти, що квітці не вистачає вологи

Читать на русском
Автор
6114
Фіалки невибагливі у догляді рослини
Фіалки невибагливі у догляді рослини. Фото Freepik

Прості правила догляду з афіалками

Фіалки — красиві та невибагливі кімнатні рослини, проте вони вимагають правильного поливу. Квітка може загинути, якщо пересохне або від надлишку вологи. Ми вже розповідали, як часто потрібно поливати кактуси, а сьогодні ділимося, як зрозуміти, що фіалкам не вистачає вологи.

Є три важливі ознаки, які подає фіалка, щоб зрозуміти, чи потрібно її поливати, пише napensii.ua. Тому за квіткою потрібно уважно наглядати.

Вода у піддоні

Якщо бачите, що в піддоні горщика з фіалкою стоїть вода, поливати її не потрібно. Зайва волога може призвести до загнивання коріння фіалки, а також розмноження грибкових бактерій. Поливати вазон потрібно тільки коли води в піддоні немає, а ґрунт уже підсох.

Колір ґрунту та його стан

Важливою ознакою правильного чи неправильного поливу може стати ґрунт, у якому росте фіалка. Якщо ґрунт однорідний і темний — значить вологи достатньо. Якщо квітка потребує поливу, грунт під нею світлішатиме і ставатиме пухким.

Листя фіалки

В’януче листя фіалки може означати, що квітка почала всихати, або хворіє. Якщо рослина не отримує достатню кількість вологи і поживних речовин, вона почне відразу сигналізувати про це — листя перестане бути пружними і почне в’янути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно поливати взимку орхідею. Основні правила догляду за кімнатною рослиною.