Просто налийте пиво в сковороду — і позбавтеся набридлої проблеми

Читати російською
Автор

Бруд відпаде як за помахом чарівної палички

Важко уявити кухню без найважливішого предмета – сковороди. Саме завдяки їй ми готуємо і смажену картоплю, м’ясо, і навіть різноманітні пироги. Але очистити її — ще задоволення. Скільки найрізноманітніших способів не придумали досвідчені господарі — і метод "дві склянки", і простий спосіб за допомогою оцту та соди.

Однак сьогодні ми поділимося найпростішим методом, завдяки якому навіть багаторічний нагар та жир відпаде зі сковороди сам собою. Допоможе в цьому саме пиво, і ми разом із "УНІАН" розповімо, як.

Як позбутися нагару та жиру за допомогою пива

Безумовно, холодним і пінним пивом люблять поласувати багато хто. Але залиште трохи напою для очищення сковороди — й ви зробите це легко і просто.

Вам просто необхідно замочити сковороду в пиві на 20 хвилин на 20, при великій кількості нагару — на триваліший термін. Тут неважливо, чи хочете ви очистити кухонне начиння всередині або зовні — пиво видалить нагар скрізь.

Через вказаний час почистьте сковороду як завжди й нагар відпаде сам собою. Річ у тому, що пиво містить натуральні кислоти. Саме вони й розм’якшують нагар і старий жир, що дозволяє легко очистити сковороду або каструлю. І марка пива чи сорт не мають значення.

До речі, ця "пивна" хитрість працює навіть із каструлями. Зробіть з ними те саме — і посуд буде як новенький.

А тепер на чистій сковороді можна готувати рис із куркою та овочами. Вийде неймовірно смачно.