Як правильно підготувати авто до зими: дуже прості, але корисні поради

Читать на русском
Автор
2034
Взимку варто приділити авто особливу увагу
Взимку варто приділити авто особливу увагу. Фото Unsplash.com

Це зробить ваш автомобіль надійнішим та безпечнішим

І хоч вже минає перший місяць зими, все одно варто перевірити, чи готовий ваш автомобіль до експлуатації у холодну пору року. Це допоможе вам уникнути несподіваних неприємностей.

Ми підготували для вас список порад, що допоможе підготувати авто до морозів та снігопадів. Вони прості, але дуже важливі.

Гума. В першу чергу перевірте протектор на своїх шинах. Він повинен мати достатню глибину, щоб забезпечити надійне зчеплення з дорогою, особливо під час снігопадів.

Акумулятор. В холодну пору року батарея авто може працювати менш ефективно. Проведіть діагностику акумулятора та слідкуйте, щоб він був заряджений.

Олива. Перевірте її рівень, або відразу замініть її на нову, а також не забудьте про оливний фільтр.

Гальма. Перевірте всі шланги та з'єднання, а також диски та колодки.

Антифриз. Переконайтесь, що рівень охолоджувальної рідини достатній. У разі потреби долийте.

Пальне. Взимку бажано заправлятися до повного бака. А у випадку, якщо ваш автомобіль має дизельний двигун, потрібно використовувати зимовий сорт палива.

Дзеркала. Перевірте роботу обігріву дзеркал та їх стан. Адже дзеркала — це безпека на дорозі, особливо в умовах обмерзання чи снігу.

Ходова. Зверніть увагу на стан підвіски. Це важливо для кращої керованості та безпеки на слизьких дорогах. У цьому випадку краще звернутися до СТО.

Також не забувайте про наявність інструментів для ремонту. Завжди корисно мати під рукою невеликий набір для невеликих аварій чи неполадок, що можуть виникнути в дорозі. Добре було мати в машині бустер для акумулятора, кілограм-два солі, невеличку лопату тощо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про лайфхак, який допоможе прибрати зайву вологу з поверхні дзеркал.