Що робити, якщо телефон не підключається до Wi-Fi: сім важливих кроків до вирішення проблеми

Читать на русском
Автор
8189
Дізнайтеся, як налаштувати підключення до Wi-Fi
Дізнайтеся, як налаштувати підключення до Wi-Fi. Фото pexels.com

Корисні поради щодо налаштування підключення мережі

Всі сучасні смартфони мають опцію підключення до бездротового інтернету Wi-Fi. Однак, іноді можуть траплятися збої у роботі та підключенні. Ми вже розповідали, які предмети в домі блокують сигнал Wi-Fi, а сьогодні ділимося, як вирішити проблему, якщо смартфон не підключається до Wi-Fi.

Є кілька простих кроків, які допоможуть перевірити та налаштувати підключення до бездротового інтернету, пише apostrophe.ua. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Що робити, якщо телефон не підключається до Wi-Fi

Перезавантаження телефону

Перше, що потрібно зробити, це перезавантажити мобільний пристрій. Найчастіше це відразу допомагає, і після увімкнення смартфон бачить і ловить сигнали Wi-Fi.

Налаштування Wi-Fi

Ще одна порада – це перевірити налаштування підключення до Wi-Fi у вашому смартфоні. Вам потрібно переконатися, що опція Wi-Fi увімкнена, а телефон знаходиться в зоні дії сигналу.

Підключення до іншої мережі

Якщо не виходить, підключиться до однієї мережі Wi-Fi, спробуйте підключити телефон до іншої мережі. Це допоможе зрозуміти, що проблема пов’язана чи не пов’язана саме з вашою мережею.

Перезавантаження Wi-Fi-роутера

Спробуйте перезавантажити свій домашній роутер Wi-Fi. Вимкніть пристрій, зачекайте кілька хвилин і увімкніть його. Це може допомогти.

Перевірка пароля Wi-Fi

Переконайтеся, що під час підключення до Wi-Fi ви правильно ввели пароль телефону. Якщо в паролі було допущено помилку, ви не зможете користуватися інтернетом.

Обновлення прошивки смартфона

У налаштуваннях свого телефону перегляньте, чи оновлено його прошивку до актуальної версії. Якщо ні, натисніть кнопку оновити і це допоможе потім підключитися до Wi-Fi.

Скидання налаштувань мережі Wi-Fi

Це радикальніший крок, але він може спрацювати. Знайдіть у телефоні налаштування мережі та натисніть скинути всі налаштування. А потім спробуйте знову підключитися до своєї мережі з введенням пароля. Це може допомогти вирішити проблему підключення. Якщо проблему не вдалося вирішити самостійно, зверніться до сервісу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що один несподіваний пристрій уповільнює роботу Wi-Fi. Всі вони користуються і не знають про це.