Сморід з холодильника зникне: допоможуть засоби, які точно є у будинку

Читать на русском
Автор
12593
Неприємний запах випарується
Неприємний запах випарується. Фото Pexels

Прості, але надійні способи розв'язання проблеми

У холодильнику будь-якої миті може з’явитися неприємний запах. Це може статися через те, що якийсь продукт зіпсувався, або якусь страву поставили в тарі без кришки. Навіть у чистому та порожньому холодильнику, якщо він довго стоїть закритий, з’являється неприємний запах.

Найкращий спосіб позбутися смороду в холодильнику — добре вимити його. Якщо через кілька днів після очищення проблема повторилася, варто вдатися до використання підручних засобів таких як харчова сода і не тільки.

Харчова сода нейтралізує запахи. Ємність із порошком поставте ближче до задньої стінки холодильника та закрийте дверцята. За кілька тижнів оновіть соду.

Оцет справляється навіть зі старечим запахом у квартирі. Тому його можна використовувати й для боротьби з неприємними ароматами у холодильнику. У цьому випадку краще віддати перевагу яблучному оцту. Змішайте його з водою у співвідношенні 1:3 і доведіть до кипіння. Коли рідина охолоне, перелийте її в металеву миску та поставте в холодильник приблизно на 6 годин. За цей час оцет вбере всі неприємні запахи.

Активоване вугілля наче губка вбирає усі неприємні аромати. Подрібніть пігулки і пересипте в тканинний мішечок. Саморобний освіжувач покладіть на полицю у холодильнику. Періодично змінюйте наповнення мішечка. Ви забудете про проблему неприємного запаху з холодильника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як довше зберегти низьку температуру у холодильнику у разі блекауту. За дотримання низки правил продукти не зіпсуються.