Тепло вдома взимку: як нагріти квартиру самостійно

Читать на русском
Автор
4455
Як утеплити квартиру, не витративши на це всі гроші
Як утеплити квартиру, не витративши на це всі гроші. Фото kp.ua

Розповідаємо, що треба робити, аби вдома взимку було тепло

Зима — чудова пора року. Всі в передчутті чогось великого, нового та святкового. Проте, якщо в оселі холодно, всі важливі події відходять на задній план. Тому, дуже важливо, аби вдома було тепло та затишно. Як утеплити вікна на зиму, ми вже писали раніше.

Так, існує безліч способів утеплити квартиру. Це і автономне опалення, і наклеювання на фасади пінопласту, і дорогі обігрівачі. Проте, вони абсолютно не бережуть ваш бюджет. Сьогодні ми разом із zaxid розповімо про недорогі способи утеплити квартиру власноруч.

Поради, як утеплити квартиру

Заклеїти щілини у вікнах

Дуже багато тепла виходить з квартири через щілини у вікнах. Треба купити спеціальний скотч. Він не залишає слідів на склі та рамах. Також можна скористатися поролоном або герметиком. З ними працювати досить важко.

Фольга

Для того, щоб тепло від батарей краще надходило до кімнати, треба наклеїти фольгу за батареєю. Також можна взяти ДСП, обклеївши фольгою обидві його сторони. Такий спосіб збільшить віддачу тепла на 20%.

Одяг на батареях

Сушка одягу на батареях заважає теплу проходити в кімнату. Не варто використовувати радіатори та обігрівачі для сушіння білизни.

Двері в під’їзді

Якщо у вашому під’їзді ще немає кодових дверей, то варто поговорити про це з сусідами. Відчинені двері в під’їзд випускають до 15% тепла. також варто пам’ятати, що треба провітрювати приміщення кожного дня. Слід відкривати вікна на 15-20 хвилин щоранку.

Утеплюйте оселю правильно — і забудете про холод взимку. А раніше "Телеграф" розповідав, як швидко сушити одяг в холодні пори року.