Свист у хаті може принести проблеми: що приховує старовинне повір’я

Читать на русском
Автор
Свист у будинку — поширена погана прикмета
Свист у будинку — поширена погана прикмета. Фото freepik.com

Перед тим як свистіти вдома, подумайте про затишок та спокій вашої домівки

В нашій культурі завжди існувало безліч повір’їв, які від нас прийшли в спадок з давніх-давен. Як не дивитися довго на місяць. Одне з них стосується звичайного свисту в хаті. Вважалося, що така невинна, на перший погляд, дія може призвести до небажаних наслідків.

Де взялося повір’я

Люди минулого століття вірили, що свист у хаті викликає духів та злидні. На думку наших предків, свист міг "прокидати" сплячі духи, що проживали в оселі, або навіть приваблювати нових, не завжди дружелюбних сутностей.

Свист як мова духів

Існує припущення, що саме через свист духи спілкуються між собою. Тому, свистячи, людина могла ненароком "втрутитися" до їх розмови або навіть викликати негоду духовних істот.

Економічний аспект

Цікаво, що деякі вчені стверджують: повір’я про свист в хаті має практичне пояснення. У минулому, коли люди зберігали вдома гроші та цінності, свист міг служити сигналом для злодіїв, що господарі вдома і їм слід бути обережнішими.

Нагадаємо, що чисті вікна додають дому комфорту, але давні прикмети рекомендують уникати деяких моментів для миття, щоб не порушити енергетичний баланс. Також важливо пам'ятати про давні вірування, які радять уникати віддавання грошей у борг після заходу сонця, адже це може призвести до втрати позитивної енергії.