Готуємо город до зими: на які прикмети звернути увагу, щоб був гарний врожай

Читать на русском
Автор
5022
Природа завжди нам підказує, слід лише вміти слухати її
Природа завжди нам підказує, слід лише вміти слухати її. Фото Телеграф

Спостерігайте за змінами, адже вони можуть допомогти вам підготувати город до наступного сезону і забезпечити обширний врожай

Осінь – час зібрати плоди своєї праці та підготуватись до наступного сезону. Адже, як кажуть старожити, природа дає нам підказки, які можуть допомогти у городництві.

Коли птахи рано летять на південь

Поки що багато з нас спостерігає за змінами в природі. І птахи тут не виняток. Якщо ви помітили, що птахи раніше за звичай летять на південь, можна очікувати ранніх заморозків. Варто швидше збирати врожай, особливо чутливі до холоду рослини.

Багато павутинників

Якщо осіннього ранку город вкритий численними павутинами, можна очікувати сухої та теплої осені. Такий клімат добре вплине на дозрівання пізніх овочів.

Велика кількість ягід

Багатий урожай ягід, особливо шипшини та калини, свідчить про зближення суворої зими. Це природний спосіб підготувати птахів до холодів. Для городника це сигнал почати підготовку городу до зимового періоду.

Яскраве листя

Якщо посохле листя на деревах яскраве, осінь буде теплою та сухою. Така погода ідеальна для того, щоб завершити збір врожаю та підготувати грунт до наступного року.

Повзучий іній

Поява інію на траві свідчить про те, що зима наближається. Якщо іній з'являється рано в сезоні, це може вказувати на те, що зима буде довгою та холодною.

Нагадаємо, що правильний підзимовий посів насіння, зокрема моркви, може полегшити городницькі роботи на початку весни. Цей прийом допомагає забезпечити врожайність та збереженість рослин. З іншого боку, правильне осіннє удобрення плодових дерев та ягідних чагарників, зокрема яблунь та смородини, забезпечує їхню зимостійкість та захист від морозів, допомагаючи рослинам вдало перезимувати.