Дощі й морози, але буде й сонце: прогноз погоди у п'яти найбільших містах України

Читать на русском
Автор
Погода у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові Новина оновлена 22 лютого 2024, 14:28
Погода у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові. Фото nur.kz

У деяких містах буде дощ або сніг, в інших українці побачать сонечко

Упродовж тижня, з 21 по 25 лютого, погода у п'яти найбільших містах України буде мінливою. Харків та Дніпро зустрінуть прохолоду, а в Києві, Львові та Одесі буде тепліше.

"Телеграф" зробив підбірку посилаючись на дані "Sinoptik". Прогнози показують, що до кінця тижня опадів не буде лише в Одесі.

Київ

У середу, 21 лютого, у Києві буде теплішати. Температура повітря становитиме від +3° до +7°, а ввечері знизиться до +4°. Нічний сильний дощ вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися. Протягом дня небо столиці буде вкрите хмарами.

У четвер, 22 лютого, вранці, можливо, пройде дрібний дощ, який закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується. Температура становитися від +3° до +8° і знизиться до +6° лише ввечері.

У п'ятницю, 23 лютого, в небі над столицею будуть хмари, які протримаються до пізнього вечора. За прогнозами синоптиків, опадів не буде. Температура повітря в Києві коливатиметься від +4° до +9°.

Хоч у суботу, 24 лютого, очікується похмура погода, але це буде найтепліший день у Києві за тиждень. Температура повітря зранку становитиме +4°, вдень підвищиться до +11°, і ввечері буде +9°.

Хмарна погода продовжиться і в останній день тижня, 25 лютого. Опадів не очікується, проте температура повітря буде нижче. Так, зранку синоптики прогнозують +4°, вдень +7° і ввечері +6°.

Харків

Харків зустріне середу, 21 лютого, з дрібного снігу, який ближче до вечора посилиться. Синоптики прогнозують температуру зранку -2°, вдень 0°, а ввечері +1°. Швидкість вітру з півдня складатиме від 3,6 до 5,4 м/с.

Вже у четвер, 22 лютого, морози у Харкові припиняться. Зранку температура повітря буде 0°, вдень +3°, ввечері +2°. Замість дрібному снігу, що розпочнеться вранці, у другій половині дня буде дрібний дощ, який продовжуватиметься до завершення дня.

На кінець робочого тижня, у п'ятницю, 23 лютого, у місті буде триматися хмарна погода. Температура зранку буде +0°, вдень +6°, ввечері +2°.

І вже у суботу, 24 лютого, Харків побачить сонечко. Ясне небо буде увесь день. За даними синоптиків, лише ввечері у місті може наступити хмарна погода. Температура коливатиметься від 0° до +2°, але вдень близько 14:00 очікується +6°.

Неділя, 25 лютого, буде прохолоднішою. Зранку синоптики прогнозують -2°, вдень +3°, а ввечері 0°. Ранок у місті буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Ймовірність опадів низька, однак швидкість вітру становитиме від 4,5 до 5,6 м/с.

Дніпро

У середу у Дніпрі, 21 лютого, протягом усього дня буде хмарна погода. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується сніг. Зранку температура очікується -2°, вдень +3°, а ввечері +1°.

Вранці у четвер, 22 лютого, вранці піде дрібний сніг. У другій половині дня опадів не передбачається. Очікується вологість від 69 до 94%, вітер з півдня зі швидкістю 4,3-5 м/с.

Станом на п'ятницю, 23 лютого, хмарність у Дніпрі не зникне. Найтепліше буде вдень, температура повітря становитиме +7°, зранку +1°, ввечері +4°.

У суботу, 24 лютого, як і у попередньому місті нашого списку, в Дніпрі прогнозують сонце. В цей день небо буде безхмарним в до кінця дня лишатиметься ясним. На термометрах очікують наступні показники – зранку +2°, вдень +8°, ввечері +3°.

Неділя, 25 лютого, ясною погодою не порадує дніпрян. Хмари закриють небо над Дніпром вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Зранку прогнозують -1°, вдень +6° і ввечері +2°. Швидкість вітру буде від 4,1 до 6 м/с.

Одеса

Одеса є першим містом серед вищевказаних, де температура повітря буде більш тепла. У середу, 21 лютого, протягом дня очікується похмура погода. Показники на термометрах зранку очікують +2°, вдень +6°, а ввечері +3°.

У четвер, 22 лютого, ранок та вечір в Одесі будут похмурими, а вдень очікується недовге прояснення. Швидкість південного вітру становитиме від 1,9 до 5,4 м/с. Ймовірність опадів низька, але вологість буде від 79 до 99%. Зранку температура очікується +4°, вдень +10°, ввечері +7°.

У п'ятницю, 23 лютого, Одесу зустріне сонечко. Ранкові хмари швидко зникнуть, та починаючи з середини дня погода буде ясною. Температура становитиме від +6° до +9°. Найбільший показник буде вдень. Вологість складатиме від 75 до 91%, а швидкість вітру з півдня 6,2-8,2 м/с.

Починаючи з суботи, 24 лютого, в Одесі стане прохолодніше. Хмарна погода буде триматися до самого вечора, швидкість вітру становитиме від 6,2 до 6,8 м/с, а вологість 86-90%. Температура повітря коливатиметься від +7° до +8°.

Неділя в Одесі, 25 лютого, протягом усього дня буде похмурою, проте без опадів. Температура повітря становитиме від +5°…+6°, а швидкість вітру від 6,2 до 7,2 м/с.

Львів

Львів має найбільші показники тепла серед п'яти названих міст. Так у середу, 21 лютого, ранок і день у місті пройдуть без опадів. За попередніми даними, температура зранку очікується +4°, вдень +8°, ввечері знову +4°.

Наступний день, четвер, 22 лютого, стане тепліше. Температура стабільно плюсова — зранку +4°, вдень очікується +10°, а ввечері +6°. Хоч погода буде похмурою, проте опадів не очікує.

У п'ятницю, 23 лютого, з ранку до самого вечора небо у Львові буде вкрите хмарами. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися. Температура зранку буде +7°, вдень +10° і ввечері +8°.

Субота, 24 лютого, буде ще тепліше, ніж попередні дні у Львові. Так, зранку очікується температура +°8, вдень +12°, а ввечері +9°. Протягом дня небо буде вкрите хмарами, опадів не очікується, але ввечері прогнозують дощ.

Останній день тижня, неділя, 25 лютого, буде схожою на попередній день. Температура повітря зранку становитиме +8°, вдень +12°, а ввечері +9°. Протягом дня погоду буде похмурою, а вночі та вранці очікується дощ.

Раніше "Телеграф" розповів, який одяг краще обирати на вологу погоду.