Довгоочікуваний сюрприз до кінця тижня: чим порадує погода в Україні найближчими днями

Читать на русском
Автор
1389
Якою буде погода в Україні до кінця тижня
Якою буде погода в Україні до кінця тижня. Фото Pixabay

Синоптики озвучили прогноз погоди на 20-23 лютого

До кінця робочого тижня в Україні відбудеться довгоочікуване потепління. У той же час, передостанній тиждень лютого принесе із собою сніг, мокрий сніг і дощі в деякі області.

Такий прогноз зробили синоптики Укргідрометцентру. Вони зазначають, що вже до вихідних у частині областей країни температура повітря сягатиме +12..+13 градусів у денний час.

Вже до вихідних в Україні стане помітно тепліше. Опади у вигляді дощу на той час синоптики передають лише кількох областях.

У вівторок, 20 лютого, очікується мокрий сніг у західній частині України. Температура повітря у цих областях буде до +9 градусів вдень та до -1 вночі. У Чернігівській та Київській областях будуть ті ж опади, але стовпчики термометра вдень піднімуться максимум до +2 градусів, а на ніч можуть опуститися до — 4. У центральних областях ситуація за температурою буде аналогічною. На півдні країни очікується до +6...+7 градусів, а вночі до -4. У східних областях удень – до +2 градусів, уночі – до -6.

21 лютого опади очікуються у всій країні. На Заході дощитиме протягом усього дня. Температура повітря підніметься максимум до +9, а вночі до +1. Центральну Україну також заллє дощами. Вдень буде до +7, а вночі – до +2. У північних областях буде дощ. Стовпчики термометрів піднімуться вдень до +4...+5, а вночі впадуть до -4. Також сніг із дощем буде у Харківській, Луганській, Полтавській та Дніпропетровській областях. У південній частині України йтиме дощ. Вдень буде до +8, а вночі -2. На сході країни буде до -5...-6 градусів вночі й до +4 вдень.

У четвер, 22 лютого, дощ пройде у всіх областях крім Чернігівської, Сумської, Полтавської, Харківської, Луганської та Донецької. Там буде мокрий сніг. На півночі в цей день буде до +5 градусів вдень і до -2 вночі. У центральній частині стовпчики термометрів піднімуться до +7, а вночі впадуть до +2.. +4. Значне потепління буде помітним у західних областях — удень там буде до +11.+12 градусів, уночі до +2. На півдні країни очікується до +10 градусів, а вночі від -1 до +2. У східних областях до +4 вдень і до -2 вночі.

23 лютого потепління стане помітним ще більше. Цей день пройде без опадів на всій території країни, крім Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Волинської областей. На Заході буде до +14 градусів вдень і до +7 вночі. Там очікуються дощі. На півночі країни буде до +6 градусів вдень і до -1 вночі. У центральних областях стовпчики термометрів піднімуться до +11 вдень і впадуть до +3...+4 вночі. На півдні України буде до +13...+14 градусів вдень до +5 вночі. У східних областях синоптики обіцяють до +9 градусів вдень та до +2 вночі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що бабак Тимка за традицією передбачив, коли цього року в Україну прийде весна. Було відзначено одну важливу деталь, коли гризун прокинувся.