Смакуйте за 5 днів: рецепт ароматний квашених кавунів

Читать на русском
Автор
Ці кавуни стануть вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці кавуни стануть вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці кавуни мають пікантний та яскравий смак.

Хто б міг подумати, що солодкий кавун може набути зовсім нових смакових відтінків після квашення? Ця страва здивує вас своїм пікантним смаком і хрумкою текстурою. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами квашених кавунів, щоб ви могли насолодитися цим незвичайним ласощем. Також, пропонуємо рецепт маринованих огірків з кетчупом.

Чому варто квасити кавуни?

  • Незвичайний смак: Квашені кавуни набувають солонуватого, трохи гострого смаку з кислинкою.
  • Корисно: Під час квашення в кавунах зберегаються вітаміни і мінерали, а також утворюються корисні бактерії.
  • Оригінально: Квашені кавуни – це відмінна закуска до м'ясних страв, а також додаток до салатів.

Класичний рецепт квашених кавунів

Інгредієнти:

  • Кавуни – 10 кг
  • Хрін – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 240 г
  • Вода – 4 л

Приготування:

  1. Підготовка кавунів: Кавуни помити, розрізати на шматки середнього розміру.
  2. Маринад: Приготувати розсіл, розчинивши сіль у воді.
  3. Засолювання: У велику ємність викласти шарами кавуни, перекладаючи їх листям хрону, кропом і часником. Залити розсолом так, щоб він повністю покривав кавуни.
  4. Бродіння: Накрити ємність кришкою і поставити в тепле місце на 2-3 дні для бродіння.
  5. Зберігання: Після закінчення бродіння переставити ємність в холодне місце.

Квашені кавуни з гострим перцем

До класичного рецепта можна додати гострий перець для любителів пікантних смаків.

Квашені кавуни з ягодами

Для більш солодкого смаку можна додати до кавунів ягоди – смородину, малину або вишню.

Секрети смачних квашених кавунів

  • Вибір кавунів: Для квашення найкраще підходять стиглі, але не перестиглі кавуни.
  • Спеції: Крім хрону, кропу і часнику, можна додавати інші спеції за смаком – лавровий лист, зерна гірчиці, корінь хрону.
  • Ємність: Для квашення підійде велика скляна банка або дерев'яна бочка.
  • Температура: Для бродіння оптимальна температура – 20-25 градусів.

Подаємо малосольні огірки разом із ніжними котлетами. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.