Навариста рибна солянка: зігріваюча та смачна страва на будь-яку пору року

Читати російською
Автор

Цей суп виходить дуже наваристим та ароматним.

Ця страва має багату історію, адже її готували ще в часи Київської Русі. Її основа — це насичений бульйон, зварений з декількох видів риби, до якого додаються овочі, оливки, спеції та, за бажанням, лимон.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом класичної рибної солянки, яка стане окрасою вашого сімейного обіду. Також, пропонуємо рецепт супу-пюре з цукіні та петрушкою.

Інгредієнти:

  • 500 г риби (філе або цілі риби) (минтай, хек, судак, лосось)
  • 200 г копченої риби
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2 солоних огірки
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 100 г оливок
  • 2 лаврових листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • Сіль, перець за смаком
  • Лимон для подачі (за бажанням)
  • Зелень для прикраси (за бажанням)

Приготування:

  1. Готуємо бульйон: Рибу очистіть, помийте та розріжте на шматки. Залийте холодною водою, додайте лавровий лист, перець горошком і доведіть до кипіння. Зніміть піну, посоліть за смаком і варіть протягом 20-30 хвилин.
  2. Обсмажуємо овочі: Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистого кольору.
  3. Додаємо томатну пасту: До обсмажених овочів додайте томатну пасту, перемішайте й тушкуйте ще 5 хвилин.
  4. Додаємо овочі до бульйону: Готові овочі з томатною пастою додайте до рибного бульйону.
  5. Додаємо копчену рибу: Копчену рибу наріжте шматочками й додайте до бульйону.
  6. Додаємо оливки: Оливки наріжте кільцями й додайте до бульйону.
  7. Додаємо огірки: Солоні огірки наріжте кубиками й додайте до бульйону.
  8. Варимо солянку: Доведіть солянку до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин.
  9. Подаємо солянку: Готову солянку розлийте по тарілках, за бажанням додайте скибочку лимона та зелень.

Цей наваристий суп добре зігріває в холоди. Також ми ділились рецептом дуже смачної та ароматної шурпи. Радимо звернути увагу на рецепт дуже смачного салату з м’ясом.