Тільки курка та сіль: найпростіший рецепт м’ясної страви, без якої не обійтися на Великдень

Читать на русском
Автор
1424
Розкішна страва з двох інгредієнтів
Розкішна страва з двох інгредієнтів

Стародавній рецепт приготування м’яса, який точно вийде

Жоден пасхальний стіл не обходиться без пишних пасок. Також одна з головних страв до цього свята – шикарне м’ясо.

Сьогодні ми поділимося найпростішим рецептом запеченої курки. Для цієї страви вам знадобиться два основні інгредієнти — курка та сіль. Shuba також рекомендує додати ароматні трави та часник, щоб страва вийшла смачнішою. Завдяки цьому старовинному рецепту у вас вийде ніжне, соковите та найсмачніше м’ясо без додавання жиру. Використовувати для нього можна вже випатрану курку, проте не варто знімати з неї шкіру — вона утримує вологу і запобігає сухості м’яса.

Як приготувати курку в солі

Інгредієнти на 4 порції:

  • курка — 1 кг;
  • сіль — 1 кг;
  • розмарин, гілочка — 7 г;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • шавлія — 10 г;
  • чебрець, гілочка — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. При необхідності видаляємо з курки зайвий жир та нутрощі. Ретельно миємо і всередину відправляємо трави та розрізаний навпіл зубчик часнику. Курячі ніжки з’єднуємо разом за допомогою нитки — вони мають щільно прилягати один до одного.
  2. У формі для запікання розподіляємо велику сіль. На неї викладаємо птаха, поверх нього — сіль. Соляний шар має бути близько 2 см. Важливо, щоб сіль не потрапила усередину.
  3. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.

Після приготування дістаємо курку із духовки, видаляємо соляну кірку. Подаємо з улюбленим салатом.