Шашлик розтане в роті: завдяки трьом інгредієнтам м’ясо вийде соковитим та ніжним

Читать на русском
Автор
4813
Шашлик можна навіть не жувати
Шашлик можна навіть не жувати. Фото shuba.life

Нарешті вирішено проблему жорсткого м’яса

Багато хто думає, що приготувати соковите та м’ясо для шашлику дуже складно і вибирає неймовірні рецепти з великою кількістю інгредієнтів. Звичайно, для ідеальної страви будуть потрібні певні зусилля, проте з цим завданням може впоратися навіть новачок.

Будь-який досвідчений кулінар розповість, що для ідеального шашлику насамперед важливий маринад. Однак не обов’язково витрачати на його приготування багато грошей, сил та часу. Разом з "Важно знать" розповімо, які три інгредієнти допоможуть приготувати ніжний та соковитий шашлик.

Як швидко приготувати соковите та м’ясо для шашлику

Найпростіший і найшвидший спосіб — це втерти в м’ясо ківі. У середньому на два кіло м’яса знадобиться один фрукт. Його необхідно руками розім’яти в кашку та втерти у майбутній шашлик.

Якщо ківі занадто твердий, можна нарізати його на дрібні шматочки та потім втерти в м’ясо. "Компанію" цього фрукту складуть улюблені спеції та цибуля. Через півгодини м’ясо стане ніжним та м’яким.

У цьому питанні також допоможе кілька гранатів та пляшка сухого червоного вина. На чотири кіло м’яса потрібний один фрукт та склянка напою. Слід додати до них цибулю – і маринад готовий. Тепер варто замочити в ньому м’ясо, залишити в холодильнику на ніч, а за годину до смаження посолити та розмішати все. Результат вам сподобається.

Якщо не хочеться довго возитися з м’ясом, вас виручить мінералка. Потрібно просто залити нею м’ясо, придавити згори гнітом і залишити на 2 години. Через зазначений час потрібно злити воду, додати спеції, майонез та сметану побажанню. За чверть години вже можна смажити шашлик.

Раніше ми розповідали, яку частину свинини краще вибрати для шашлику. Страва вийде ідеальною.