Як не можна обрізати дерева або кущі: краще знати ці 3 популярні помилки

Читать на русском
Автор
Обрізка дерева
Обрізка дерева. Фото Freepik

Це стосується майже всіх культур

Для кожного дерева, куща або рослини треба знати правила обрізки, аби не зашкодити їм. Видалення гілок може врятувати рослину, або вбити її, якщо зробити це неправильно

Обрізання рослин стимулює їх ріст, але не всі дерева та кущі це полюбляють. Порадами для садівників ділиться експертка із садівництва Елені Верутсос для Еxpress.co.uk.

Обрізання у невдалий час

Занадто рання або занадто пізня обрізка може пошкодити або вбити дерево та кущі. Занадто рання обрізка стимулює новий ріст, який може бути недостатньо сильним, щоб пережити зимові морози, тоді як запізніла обрізка може видалити весняні квіти. Найкращий час для обрізки рослин — кінець зими або рання весна, що дозволяє їм відновитися після літнього стресу.

Відмова від обрізання

Обрізка має вирішальне значення для здорового росту та омолодження кущів і рослин. Вона необхідна, попри те, що вимагає часу і зусиль, однак відсутність нехтування обрізаннями може призвести до ще більшої проблеми.

Надмірне обрізання

Обрізка дерев і кущів сприяє здоровому росту і привабливості, але надмірна обрізка може бути небезпечною, стимулюючи підвищений ріст, послаблюючи рослинність і роблячи дерева та кущі вразливими до шкідників і хвороб.

Для того, аби зрозуміти, чи не обрізали ви занадто сильно, зверніть увагу на рослини. Якщо вони перебувають у стресовому стані, або ви помітили різкий та великий ріст нових пагонів, то обрізка виявилась надмірною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які є три правила обрізки груші навесні.