Чому не можна зрізати тюльпани після цвітіння і коли викопувати цибулини

Читать на русском
Автор
32134
Як виявилось, зрізати тюльпани після цвітіння не можна Новина оновлена 18 квітня 2024, 21:14
Як виявилось, зрізати тюльпани після цвітіння не можна. Фото Freepik

Дізнайтесь, що потрібно зробити з тюльпанами після цвітіння

Цьогорічна весна порадувала теплою погодою і тюльпани на клумбах зацвіли навіть раніше, ніж зазвичай. Однак, багато господинь не знають, що робити з квітами, коли вони відцвітуть. "Телеграф" вже розповідав, які квіти сіяти у відкритий ґрунт у квітні, а сьогодні ділиться, що робити з тюльпанами, коли їхній термін цвітіння закінчиться.

Перше, що потрібно пам’ятати квітникарям, тюльпани не можна обрізати, особливо, якщо листя та стебла ще зелені та пружні, пише ТСН. Адже якщо їх обрізати, то наступного року вони просто не зацвітуть.

Що потрібно обрізати?

Єдине, що потрібно обрізати — це головку квітконіжки, проте зробити це потрібно, коли всі пелюстки квітів опадуть. Зелене листя тюльпанів потрібно залишити у спокої до моменту, коли воно повністю пожовтіє і засохне саме по собі. Це означатиме, що цибулина у землі повністю дозріла і сформувалася.

Коли викопувати цибулини тюльпанів?

Продовжуйте поливати грядку з тюльпанами, навіть, коли вони відцвіли, також можна удобрити квіти калієм і фосфором. А ось викопувати цибулини квітів можна, коли стебла повністю пожовтіють і легко відходитимуть від цибулини в землі.

Викопувати тюльпани потрібно раз на кілька років, і найкраще наступного сезону посадити їх в іншому місці.

Діставати цибулини із землі потрібно приблизно наприкінці липня. Якщо помітили, що цибулина почала гнити, викиньте її, адже вона вже стала розсадником бактерій та хвороб. Здорові цибулини потрібно обробити марганцівкою та ретельно просушити на відкритому повітрі. А потім відправляйте на зберігання до сухого темного приміщення з температурою 23-25°.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли саджати жоржини цієї весни. Цвітуть до морозів, якщо вчасно їх посадити.