Які квіти обрізаються навесні для кращого росту: чотири рослини

Читать на русском
Автор
Лаванда — перша у списку Новина оновлена 18 березня 2024, 17:45
Лаванда — перша у списку. Фото Freepik

У всіх випадках потрібно, щоб секатори були гострими

З настанням весняного періоду потрібно виконати обрізання плодових дерев та інших рослин, а також приділити увагу квітам. Правильне обрізання сприяє стимуляції їхнього зростання.

Є 4 рослини, які необхідно обрізати навесні. Про це пишеться в матеріалі видання Express.

Які квіти потрібно обрізати навесні

Весняне обрізання слід провести для лаванди, буддлеї, троянд і гортензій, інакше квіти з часом можуть постраждати і послабшати. Садівники радять дати рослинам бажану форму перед настанням літа, вилучивши всі мертві чи хворі гілки.

Оптимальний час для підрізання троянд – лютий чи березень. Процес слід провести акуратно: необхідно зробити зріз приблизно на 5 мм вище за бруньку з нахилом вниз. Цей підхід запобігає затримці води та сприяє збільшенню площі для поживних речовин. Важливо, щоб секатори були гострими.

Обрізання гортензій може бути виконане наприкінці зими, на початку весни або навіть у середині сезону. З усім тим, для кучерявих сортів краще підходить обрізка влітку після цвітіння. Навесні стебло слід укоротити до першої здорової бруньки, видаливши всі мертві квіти.

Раніше ми писали, чим підгодувати кущові троянди після зими. Навесні потрібно забезпечити квітам достатню кількість поживних речовин.