Не поспішайте хапатися за ножиці: чому не можна зрізати нарциси одразу після цвітіння

Читать на русском
Автор
Не поспішайте зрізати кущі нарцисів Новина оновлена 19 квітня 2024, 12:54
Не поспішайте зрізати кущі нарцисів. Фото Фото "Телеграф"

Дізнайтеся, що потрібно зробити, коли нарциси відцвіли

Квітень-травень — розпал сезону цвітіння нарцисів. Ранніші сорти вже відцвіли, а тепер буяють більш пізні нарциси. Однак, не всі господарки знають, що робити з квітами після того, як час цвітіння закінчується. "Телеграф" вже розповідав, коли саджати жоржини цієї весни, а сьогодні ділиться, що робити з нарцисами після цвітіння.

Так, багато квітникарів тут же поспішають зрізати кущі нарцисів, щоб звільнити грядку для інших рослин, але робити цього не варто, пише ТСН. Потрібно почекати деякий час, коли стебла нарцисів самі зав’януть і усохнуть.

Перше, що потрібно зробити, коли нарциси відцвітуть — це зрізати залишки суцвіття з квітконіжки, щоб рослина не витрачала сили на розвиток насіння, а зміцнювала цибулини в землі. При цьому тонке листя нарцисів відразу краще не чіпати, дайте їм спокій приблизно на 4-6 тижнів.

Якщо зрізати зелене листя, то є великі шанси, що наступного сезону нарциси просто не зацвітуть. Справа в тому, що після цвітіння цибулинам потрібен час, щоб відновити сили та наповнитися енергією.

Залиште кущі нарцисів відмирати природним шляхом. І приберіть їх, коли листя пожовкне і засохне саме по собі. І вже потім його можна буде обрізати та прибрати з клумби.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна зрізати тюльпани після цвітіння. А коли викопувати цибулини із землі.