Ці секрети знає не кожен: два важливі лайфхаки для користувачів Android

Читать на русском
Автор
2736
Різні смартфони — різні налаштування
Різні смартфони — різні налаштування. Фото Freepik

Ці хитрощі допоможуть зробити використання телефона зручнішим

Смартфони мають багато функцій, які можуть бути корисними, але вони не очевидні. Для кожної операційної системи вони свої.

AARP зазначає, що смартфони на Android виробляють кілька компаній. Між телефонами можуть бути відмінності в назві полів в меню тощо.

Як увімкнути флеш-сповіщення

Якщо ви погано чуєте або просто хочете мінімізувати гучні звуки дзвінків чи повідомлень, користувачі Android можуть увімкнути флеш-сповіщення. Екран телефону або спалах вбудованої камери блиматиме, щоб повідомити вам про дзвінок, текст, сповіщення програми тощо.

Для того, щоб це зробити, перейдіть до Налаштувань > Доступність (Розширені налаштування) > Сповіщення спалахом. В старших моделях смартфонів може бути доступна тільки активація екрана при отриманні сповіщення — цю функцію можна знайти ввівши слово "сповіщення" в рядку пошуку в Налаштуваннях.

Як активувати сповіщення спалахом на Samsung
Як активувати сповіщення спалахом на Samsung

Режим керування однією рукою

Чим більшими стають смартфони, тим складніше керувати ними однією рукою. Кастомна клавіатура Google має режим роботи однією рукою, який можна легко активувати, що дозволяє тримати телефон Android і набирати текст однією рукою.

Натисніть і утримуйте клавішу коми та виберіть піктограму праворуч, щоб увімкнути режим роботи однією рукою. Клавіатура зменшиться і зміститься вбік. Щоб переключитися з ліворукого режиму на праворукий, скористайтеся піктограмою зі стрілкою поруч з клавіатурою. Торкніться чотирьох маленьких стрілок, щоб відновити повний розмір клавіатури.

Як перемкнутися на набір однією рукою
Значок перемикання на клавіатуру під одну руку - крайній лівий

Раніше "Телеграф" розповідав, чим не можна протирати екран смартфона. Є ризик пошкодження покриття.