Забажаєте видалити: ТОП-3 додатки, що несуть небезпеку вашому смартфону

Читать на русском
Автор
4259
freepik.com

Видалення деяких застосунків дозволить зменшити ризик

Безпека персональних даних, що зберігаються на вашому смартфоні, не в останню чергу залежить від додатків, які ви встановлюєте на свій ґаджет. Деякі з них можуть призвести до зламу вашого телефону, інші — до витоку персональних даних у мережу.

Список додатків, які можуть бути потенційно небезпечними опублікував ресурс Bibliotech. Зазначають, що видалення вказаних застосунків зі смартфона дозволить зменшити ризик, звільнити місце на пристрої та покращити його продуктивність.

"Facebook відомий своїми витоками даних і високим споживанням ресурсів. Якщо ви не часто користуєтесь цією соціальною мережею, розгляньте можливість видалення програми та перехід на мобільну версію через браузер. TikTok також викликає побоювання щодо безпеки даних, тому, якщо ви більше не використовуєте цей додаток, краще його видалити", — пишуть на сайті.

Додатки для очищення та оптимізації, зазвичай, не потрібні на сучасних смартфонах, оскільки Android і так добре оптимізований. Натомість, такі додатки можуть, навпаки, уповільнити роботу пристрою і становити загрозу для вашої приватності.

Варто зазначити, що завантаження програм з ненадійних джерел також становить серйозну загрозу безпеці. Так, відомі випадки, коли користувачі, намагаючись зекономити кошти на платних додатках, скачували з неперевірених джерел зламані версії таких застосунків і отримували бонусом купу небезпечних вірусів у своєму смартфоні.

Завантажуйте застосунки виключно з Google Play Store або Apple App Store, і видаліть ті, що були завантажені зі сторонніх ресурсів.

"Якщо у вас є додатки, які ви давно не використовували, видаліть їх, щоб звільнити місце на пристрої. Крім того, деякі ігри займають багато місця через великі обсяги даних. Якщо ви ними не користуєтесь, їх також варто видалити", — пишуть фахівці.

Для того аби не вскочити у халепу зі смартфоном, дотримуйтесь простих правил: встановлюйте програми тільки з надійних джерел, регулярно оновлюйте пристрій, та використовуйте антивірусне програмне забезпечення. Це допоможе захистити ваш смартфон від небажаних ризиків.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що робити, якщо телефон не зчитує Sim-картку. ТОП-5 простих порад, як це виправити.