Скло чи плівка? У чому різниця та який краще захист обрати для телефону

Читать на русском
Автор
4038
Екрану смартфона потрібний захист Новина оновлена 23 квітня 2024, 10:29
Екрану смартфона потрібний захист. Фото Freepik

Хоча екран має початкове покриття, додатковий захист йому точно не зашкодить

Незалежно від того, має ваш смартфон початкове покриття екрана чи ні, додавання додаткового захисного скла або плівки для телефону завжди є доцільним. Це дозволить запобігти пошкодженню дисплея, що набагато простіше, ніж заміна всього пристрою.

Обидва матеріали мають свої плюси та мінуси, пише itsider. Розгляньмо їх, щоб ви могли зробити обґрунтований вибір.

Скло

Скло має чудову стійкість до подряпин і запобігає появі забруднень, що виникають при щоденному використанні телефону. Зазвичай захисне скло забезпечує більш чітке зображення та покращений тактильний зворотний зв’язок, що робить його оптимальним вибором для тих, хто цінує якість відображення. Крім того, воно зазвичай точніше передає дизайн телефону, зберігаючи його оригінальний вигляд.

Гідрогелева плівка

Гідрогелева плівка має покращені амортизаційні властивості, що робить її ефективним засобом захисту від ударів і падінь. Вона здатна поглинати удари, знижуючи ризик пошкодження екрана. Крім того, гідрогелева плівка має більшу гнучкість, що дозволяє їй краще адаптуватися до кривизни екрана, включаючи його краї.

Варто відзначити, що дисплей – один з основних споживачів заряду батареї мобільного телефону. Раніше ми писали, які налаштування екрана можуть значно збільшити час автономної роботи смартфона.