Щоб зарядка була швидшою: як правильно почистити роз'єм

Читать на русском
Автор
566
Аналогічно можна почистити роз'єм на блоці зарядки
Аналогічно можна почистити роз'єм на блоці зарядки. Фото pixabay.com

Скористатися можна ватою та зубочисткою, а для складних забруднень — спиртом

Одна із проблем, яка може привести до повільнішої зарядки смартфона — неостатня чистота роз'єму. В ного можуть набиватися бруд або різні дрібні часточки.

Щоб почистити телефонний роз'єм потрібно зробити кілька простих кроків. Першочергово перед чищенням вимкніть телефон.

Для ефективного видалення пилу потрібне стиснене повітря. Обережно вдуйте стиснене повітря в зарядний порт, щоб видалити сипучі частинки. Робити цього ротом не варто, адже в подиху можуть бути дрібні краплини вологи.

Почистіть роз'єм зубочисткою — оберніть кінчик зубочистки ватою та обережно вставте її в зарядний порт і проведіть там. Якщо є стійкий бруд, то можна використати ізопропіловий спирт, нанісши його на вату. Також можна використати ватну паличку.

Після очищення дайте порту заряджання повністю висохнути, перш ніж використовувати його знову. Важливо уникати жорстких методів: не використовуйте для очищення порту металеві інструменти, агресивні хімікати, як-от відбілювач або аміак, оскільки вони можуть його пошкодити. Також не можна мити телефон та використовувати мильні розчини.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чим не можна протирати екран смартфона. В переліку заборонених опинилися паперові серветки та перекис водню.