Допоможуть натуральні копійчані засоби: три способи пофарбувати яйця до Великодня

Читать на русском
Автор
Виявляється, все дуже легко та просто
Виявляється, все дуже легко та просто. Фото today.ua

Вийдуть оригінальні та яскраві яйця

Традиційно до світлого Великодня багато хто фарбує яйця. Це чудовий спосіб дітям та дорослим проявити свою фантазію та здивувати гостей за святковим столом.

Звичайно, можна для фарбування яєць використовувати хімічні фарбники. Однак, можна фарбувати яйця і за допомогою натуральних бюджетних продуктів. Разом із Today розповімо, що можна для цього використати.

Як пофарбувати яйця за допомогою простих продуктів

За допомогою цибулиння і чаю яйця можна пофарбувати в мармуровий візерунок. Ви впораєтеся за пару помахів руки.

Білі яйця потрібно обваляти в подрібненому лушпинні цибулі, обернути кожне марлею і зав’язати. Далі необхідно всі мішечки з яйцями відправити в каструлю, додати залишки лушпиння, каркаде, чайну ложку солі та столову ложку оцту. Далі потрібно залити воду так, щоб вона трохи покривала яйця.

Потрібно проварити все протягом 10 хвилин і залишити фарбувати ще на 40 хвилин. Далі яйця потрібно перекласти в чисту воду і за кілька хвилин зняти марлю.

Яйця можна пофарбувати за допомогою кави. Для цього потрібно 3-4 столові ложки кави залити літром окропу і настоювати 20 хвилин.

Тим часом потрібно зварити та остудити яйця. Після кави вилити в каструлю з яйцями так, щоб у неї не потрапила гуща.

До самих яєць необхідно акуратно прикласти листочки зелені, квіти або інші трафарети та замотати тонкою капроновою тканиною. Потрібно залити яйця кави щонайменше на дві години та залишити фарбуватись.

Для фарбування яєць можна використовувати також буряки. Необхідно взяти лише три буряки та одну столову ложку оцту.

Овочі необхідно пропустити через м’ясорубку та віджати. У сік потрібно додати оцет і покласти на кілька годин яйця. Яскравість кольору потрібно контролювати на власний розсуд.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в горошок. П’ять хвилин – і все готове.