Не тільки цибулиння: як пофарбувати яйця на Великдень 2024 з натуральними продуктами

Читать на русском
Автор
Замінити покупні барвники можна натуральними продуктами Новина оновлена 25 березня 2024, 15:46
Замінити покупні барвники можна натуральними продуктами. Фото Freepik

Ці способи зроблять ваші яйця найяскравішими та найкрасивішими

Вже цієї неділі віруючі-католики відзначатимуть Великдень. Отже, саме час подумати, як пофарбувати яйця до свята, щоб вони були найкрасивішими.

Багато господинь намагаються відмовлятися від харчових барвників чи іншої "хімії" під час фарбування яєць на Великдень, пише yasensvit.ua. На зміну покупним барвникам приходять натуральні продукти, які також ефективно фарбують яйця та є безпечнішими.

Так, багато хто ще від бабусь знає спосіб пофарбувати яйця за допомогою лушпиння цибулі. Після такого фарбування яйця набувають червоно-коричневого або брунатного відтінку. Однак є й інші натуральні продукти, якими можна пофарбувати яйця до свята.

Червонокачанна капуста

Як виявилося, пофарбувати яйця в небесно-блакитний або ніжно-бузковий колір можна за допомогою червонокачанної капусти. Підійде як відвар із цього овочу, так і свіжий сік. Відваріть яйця і покладіть на кілька годин у сік чи відвар з червонокачанної капусти. Якщо залишити на ніч, колір буде більш глибоким та насиченим.

Шпинат

Свіжий шпинат також можна використовувати для фарбування яєць. Зробіть відвар із листя шпинату, коли він трохи охолоне, опустіть у нього зварені напередодні яйця і залиште на 5-6 годин або всю ніч. В результаті ви отримаєте гарні яйця ніжного зеленого відтінку.

Куркума

Цю пряність також можна використовувати для фарбування яєць до Великодня. Вони вийдуть дуже незвичайного золотистого відтінку. Зробіть відвар із куркуми — висипте кілька ложок приправи в каструлю з водою, додайте ложку солі та ложку оцту і підігрійте, не доводячи до кипіння. Потім, коли рідина трохи охолоне, покладіть у неї відварені яйця і залиште на 4-5 годин.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли у 2024 році відзначаємо Великдень. І чи перенесли дату відзначення в Україні.