Чорно-білий екран допоможе: три простих лайфхака, щоб телефон не відвертав увагу

Читать на русском
Автор
Бажання поскролити стрічку замість роботи може виникнути раптово
Бажання поскролити стрічку замість роботи може виникнути раптово. Фото Відкриті джерела

Телефон може заважати зосередитися — як це подолати

Сучасні смартфони мають безліч функцій, деякі з яких спрямовані на розваги. Тому так легко відволіктися на телефон під час навчання та роботи.

Є прості поради, як зробити смартфон менш привабливим для користувача. Вони зосереджені на тому, щоб прибрати ті речі, які в смартфоні привертають увагу найбільше.

Порада №1: вимкніть несуттєві сповіщення

Серед таких: сповіщення в соціальних мережах, канали новин, оновлення та повідомлення з ігор, значки нових повідомлень (червоні крапки на іконках програм). Варто залишити тільки ті, які потрібні для спілкування з родиною, друзями та роботи. Можна також працювати в режимі "не турбувати".

Порада №2: зробіть екран чорно-білим

На телефон захочеться витрачати менше часу, коли він на 100% чорно-білий. Значки "термінових" сповіщень стають майже непомітними. Фотографії в соцмережах та ігри стають менш привабливими. Схожу функцію використовує ОС Android, пропонуючі таке налаштування для нічного часу. Це також можна налаштувати через "Налаштування" або "Спеціальні можливості". На iPhone встановити чорно-біле відображення можна в розділі "Доступність" в загальних налаштуваннях. Серед кольорових фільтрів слід обрати "відтінки сірого".

Порада №3: Зберігайте на головному екрані лише потрібні додатки

На головному екрані мають бути лише потрібні для роботи інструменти, тоді як розважальні програми чи соцмережі можна винести на інший екран.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які ознаки вказують на наявність в смартфоні віруса. Його можна позбутися самостійно.