Краще відкласти: що не можна садити на початку травня, якщо холодно

Читать на русском
Автор
644
Ранні овочі вже з'являються на прилавках
Ранні овочі вже з'являються на прилавках. Фото КГГА

Можна також розраховувати оптимальні дати посадки за місячним календарем

Погода в Україні далека від стабільності. Це може нашкодити садівникам та городникам. Якщо холоди протримаються до початку травня, то висадку частини рослин варто перенести на середину місяця.

Про це пише УНІАН. В теплиці чи на ґрунт вже висаджують розсаду баклажанів, помідорів, капусти. Якщо на вулиці прохолодно — саджанці варто накривати на ніч. Також перед висадкою в землю рослини загартовують — виносять на ніч на балкон.

У відкритий ґрунт на початку місяця вже можна висадити борщові овочі — буряк, моркву, цибулю, ранню капусту, бобові — квасолю та горох, а також часник, редис та салат. Якщо погода не балує теплом, можна відкласти посів на декаду. В кінці травня при стабільно теплій температурі садять огірки, кабачки, патисони та кукурудзу.

Висаджуючи овочі в травні варто звернути увагу і на місячний посівний календар. Несприятливими днями для посадки вважаються 6, 8, 15, 23, 24, 28 травня.

  • Кабачки, капусту цвітну та білоголову, патисони, перець, огірки, томати, зелень та баклажани радять садити з 9 по 13 чи з 17 по 22 травня.
  • Редис, редьку, дайкон, картоплю, топінамбур, моркву, буряк, цибулю, бобові, петрушку та селеру кореневу радять садити 3, 4, 25 — 27, 30 — 31 травня.

Раніше "Телеграф" розповідав, як утеплити рослини, якщо на вулиці раптово похолодало. Зробити це можна за допомогою підручних засобів чи навіть поливом.