Весна прийшла, а тепло – ні: якою буде погода в Україні наприкінці тижня

Читать на русском
Автор
Погода в Україні 18-20 квітня
Погода в Україні 18-20 квітня. Фото Колаж "Телеграф"

Потепління частково може прийти на вихідних

Синоптик Наталія Діденко попередила українців про похолодання у низці областей. Також розповіла, де затримається тепло та якою буде температура повітря до кінця тижня.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук. За її словами в одному регіоні нашої країни може піти сніг.

Так, у четвер, 18 квітня, похолодання більше торкнеться західних областей, північних та значної частини центру. Температура повітря тут упродовж дня очікується на рівні +6+12 градусів. А ось на сході триватиме літо +24+29 градусів.

Також, за словами синоптика, тепло буде у Дніпрі та Кропивницькому з районами, зазвичай на півдні, вдень +19+22, подекуди до +24 градусів, хіба що на Одещині свіже, +17+19 градусів.

При цьому дощі через діяльність циклону та атмосферних фронтів пройдуть у четвер практично всюди, ще із сильним вітром, у Карпатах йтиме сніг. На сході опади хіба місцями, а на півдні будуть сонячні прояснення.

"Там, де тепліше – прогримлять грози", – зазначила синоптик.

У Києві у четвер знову буде холодно, і пройдуть дощі. Також очікується поривчастий, до сильного, вітер. Максимальна температура повітря коливатиметься завтра близько +7 градусів.

"Надалі денна температура повітря в Україні підвищуватиметься, а на сході вирівняється від +24+28 градусів до +14+19 градусів. А тепер уважно! У ніч на суботу в більшості областей України, крім південної частини, очікуються заморозки", — наголосила Діденко.

Погода в Україні 18 квітня

У п'ятницю, 19 квітня, в Україні, крім Закарпаття та більшості східних областей, а вдень і південної частини, очікується невеликий (уночі в північних областях помірний) дощ; вітер західний, 7-12 м/с, у більшості областей подекуди пориви 15-20 м/с; температура вночі від +1 до +6 градусів. В західних областях на поверхні ґрунту заморозки 0-5 градусів вище нуля, вдень +8 +13 градусів тепла.

У південних і східних областях України вночі від +4 до +9, на сході країни та в Криму до +13, вдень від +12 до +17, у східних областях до +20 градусів тепла. У Карпатах невеликий сніг, температура вночі від +3 до +8 градусів морозу, вдень близько 0 градусів.

Погода в Україні 19 квітня

У суботу, 20 квітня, у західних регіонах очікуються значні дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вдень невеликі дощі також можливі у Приазов'ї та на сході. Вітер східний / південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +3…+8, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3; вдень +13…+15, на крайньому заході +8…+13.

Погода в Україні 20 квітня

Раніше "Телеграф" писав, що в квітні час садити розсаду та деякі рослини. Серед них і туя, яка готова до укорінення на новому місці при температурі землі понад +5°C.