Гостей за вуха не відтягнеш: рецепт шоколадного торту в мікрохвильовці

Читати російською
Автор

Ми поділимось з вами рецептом шоколадного торту у мікрохвильовці, який дуже швидко робиться.

Коли вам хочеться чогось солодкого, але ні часу, ні бажання довго готувати, на допомогу приходить рецепт швидкого шоколадного торта в мікрохвильовці Цей торт готується за лічені хвилини з простих і доступних інгредієнтів, а його насичений шоколадний смак і ніжна текстура не залишать байдужим жодного ласуна. Також, пропонуємо вам рецепт шоколадного кексу.

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. какао
  • 3 ст. л. молока
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Для глазурі:

  • 2 ст. л. какао
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ст. л. молока
  • 1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, цукор, какао, розпушувач, соду та сіль.
  2. Додайте молоко, яйце і олію. Добре перемішайте до однорідної маси.
  3. Викладіть тісто у форму для мікрохвильової печі, змащену маслом.
  4. Випікайте торт в мікрохвильовці на максимальній потужності протягом 3-4 хвилин, або до готовності.
  5. Для приготування глазурі змішайте какао, цукрову пудру, молоко і вершкове масло. Поставте глазур на водяну баню і нагрійте, постійно помішуючи, до однорідної маси.
  6. Полийте готовий торт глазур'ю і дайте їй застигнути.

Поради:

  • Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати до тіста 1 ст. л. какао-порошку.
  • Замість молока можна використовувати кефір або йогурт.
  • Торт можна прикрасити свіжими ягодами, фруктами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
  • Цей торт також можна використовувати як основу для приготування шоколадного пирога з кремом.

А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Також, пропонуємо приготувати кекс з 5 інгредієнтів.