Чим підгодувати малину навесні: ягоди будуть великими, соковитими та дуже смачними

Читать на русском
Автор
757
Підживлення малини навесні дуже важливе для майбутнього врожаю Новина оновлена 15 квітня 2024, 20:21
Підживлення малини навесні дуже важливе для майбутнього врожаю. Фото Freepik

Ми підкажемо, які добрива потрібні для малини

Малина — одна з найпопулярніших і найсмачніших ягідних культур. Щоб отримати добрий урожай, важливо правильно обрізати малину, а також підгодувати кущі навесні. Розглянемо, яке найкраще добриво для малини у квітні та травні.

Чим підгодувати малину у квітні місяці — поради

На початку весни лише починається вегетація. У цей період малині потрібні азотні добрива для активного зростання зеленої маси.

Хорошим вибором стане внесення:

  • перегною;
  • коров’яку;
  • спеціальних комплексних добрив з величезним переважанням азоту.

Ще ми підкажемо, чим підгодувати малину в травні місяці — у цей період малина особливо потребує фосфорно-калійного підживлення для закладання майбутнього врожаю. Відмінним варіантом буде деревна зола, яка багата на калій. Також підійдуть калійні добрива чи комплексні суміші для ягідних культур.

Які добрива любить малина — відповідь

В цілому ця ягідна культура віддає перевагу органічним підживленням. Це перегній, компост, коров’як, курячий послід, які забезпечують поступове вивільнення поживних речовин. З мінеральних добрив краще використати комплексні суміші пролонгованої дії.

Оптимальний варіант — комбінувати органіку та мінеральні підживлення. Внесіть перегній або компост під корінь, потім підсипте комплексне добриво за інструкцією. Не забувайте регулярно розпушувати та мульчувати ґрунт.

Знаючи, що люблять кущі малини та дотримуючись цих простих правил весняного підживлення, ви забезпечите малині всі необхідні поживні речовини. Ягоди будуть великими, соковитими та дуже смачними!

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати смородину навесні. Вона віддячить вам рясним урожаєм.