Не варто квапитися: 5 рослин, які висаджують не навесні, а влітку

Читать на русском
Автор
717
Жоржини квітнуть восени
Жоржини квітнуть восени. Фото ukraflora.ua

Пізніша посадка рослин допоможе уникнути морозів, але і врожай може бути пізніше

Деякі садові рослини можна садити не раніше травня — погодні умови середини весни їм не підходять. Та є й ті рослини, які потрібно садити ще пізніше — в червні, аби отримати рясний врожай або гарне цвітіння наприкінці літа чи восени.

Портал "Веранда" зазначає, що серед рослин, які зазвичай висаджують на початку літа перець, буряк, жоржини, гладіолуси та лаванда. Ці рослини гарно себе почувають при теплій погоді.

Перець всіх видів

Найкраще починати вирощувати перець в приміщенні на розсаду, однак можна придбати її вже в пророщеному вигляді. Перець найкраще розвивається при температурі ґрунту вище 21 ℃.

Гладіолуси

Гладіолуси — прекрасні тропічні квіти, що можуть прикрасити ваш сад. Пророщувати їх потрібно починати за 20-30 днів до посадки в ґрунт. При висадці потрібно врахувати температуру землі — вона має бути +10 та вище навіть на глибині в 15 см. Тож якщо ви живете в теплому кліматі, гладіолуси можна садити і навесні, але і в червні це робити не пізно.

Буряк

Попри те, що деякі сорти буряків можна садити і навесні, в червні також робити це не пізно, зате вдасться уникнути пошкодження рослини через раптові заморозки. На початку літа можна садити ранньостиглі сорти та гібриди буряків з термінами дозрівання від 75 до 95 днів. Головне, щоб температура повітря і ґрунту була стала після посіву.

Жоржини

Жоржини — чудовий вибір для літа, оскільки вони гарно квітнуть на сонці та в жаркому кліматі.Жоржини починають садити на більшості території України в кінці травня — червні, щоб отримати рясне цвітіння.

Лаванда

Ця прекрасна рослина ароматна та приваблює запилювачів, що робить її чудовим вибором майже для будь-якого саду. Пізня весна та початок літа — ідеальний час для посадки. Температура повітря не має перевищувати +25 градусів. Лаванда полюбляє сонце та достатньо сухий ґрунт.

Раніше "Телеграф" розповідав хитрощі посадки кропу. Аби рослини були потужними та рясно родили є свої правила висадки.