Не такі вже й українські: що означають прізвища співачок Дорофєєвої, Каменських та Саніної

Читать на русском
Автор
2012
Настя Каменських, Надя Дорофєєва та Юлія Саніна, — що означають їхні прізвища?
Настя Каменських, Надя Дорофєєва та Юлія Саніна, — що означають їхні прізвища?. Фото telegraf.com.ua

Важко знайти українця, який би не знав цих співачок

Не кожен це знає, але будь-яке прізвище може хоч трохи, але розповісти про походження роду кожної людини. Деякі прізвища давали лише найбіднішим українцям, інші ж прізвища носили найрозумніші представники свого часу. А що ж означають прізвища популярних українських співачок Юлії Саніної, Наді Дорофєєвої та Насті Каменських? Про це "Телеграф" розповість нижче.

Солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна відома як в Україні, так і в багатьох інших країнах світу завдяки участі на "Євробаченні" як ведуча ї та безлічі англомовних пісень. Однак її справжнє прізвище за чоловіком Бебко, а в дівоцтві — Головань. Таке прізвище носять понад тисячу українців, переважно на лівобережній Україні, і в давнину його могли давати людині, яка виділялася розумом, була "головастою". У Росії це прізвище теж поширене.

Розповсюдження прізвища Головань в Україні
Розповсюдження прізвища Головань в Україні

Надія Дорофєєва народилася в Криму і має російське прізвище, утворене від імені "Дорофей", що означає "дар Божий". Окрім неї, ще близько 2 тисяч українців є носіями цього прізвища.

Поширення прізвища Дорофєєва в Україні
Поширення прізвища Дорофєєва в Україні

Справжнє прізвище Насті Каменських по батькові — типово українське, Жмур, проте вона давно змінила його на прізвище матері, щоб сценічний псевдонім краще звучав. Усього 236 людей в Україні носять прізвище Каменських. Це російське прізвище, утворене від географічного положення, — від назви поселення чи річки. Був навіть руський дворянський рід Каменських.

Розповсюдження прізвища Каменських в Україні
Розповсюдження прізвища Каменських в Україні

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, яке дівоче прізвище Олени Зеленської та що воно означає.