Ще встигнете: коли та як висаджують чорнобривці і чого не треба робити

Читать на русском
Автор
874
Чорнобривці популярні в Україні
Чорнобривці популярні в Україні. Фото marthastewart.com

Жовті, червоні, оранжеві — яскраві чорнобривці можна знайти в кожному куточку країни

Серед квітів, які можна садити в квітні — чорнобривці. Вони прості у догляді та достатньо невибагливі, тож прикрашають собою клумби багатьох міст України. Але і з ними є певні секрети.

Портал Марти Стюарт радить не залишати свіжопосаджені чорнобривці сухими більш ніж на декілька днів. Коли вони виростуть, то стануть стійкішими до періодів посухи.

Для рясного цвітіння найкраще висаджувати чорнобривці на сонці. При слабкому освітленні рослини будуть менше цвісти. Що ж до добрив, то вони чорнобривцям майже не потрібні, якщо земля достатньо "багата". Однак можна використати компост для кращого дренажу та живлення. Чорнобривці потребують простору, щоб повітря вільно циркулювало — це також захищатиме рослини від гнилі.

Простір треба враховувати, коли висаджуєте рослини в грунт. Це треба робити на відстані не менш ніж 20 см між рослинами. Це стосується висадки і рослин з садових центрів, і тих, що ви виростили з насіння самостійно. Перед висадкою в землю рослини потрібно ретельно пролити. Грядку заздалегідь підготувати в сонячному місці та за потреби додати компост. Після поміщення рослини в лунку, потрібно гарно присипати землею та утрамбувати, а потім пролити водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, що деякі овочі "не товаришують" між собою і посадка поруч знизить врожайність. Серед таких антагоністів — картопля та кабачки.