Має знати кожен садівник: що робити на ділянці в квітні

Читать на русском
Автор
Чим зайнятися в саду та на городі в квітні Новина оновлена 05 квітня 2024, 21:55
Чим зайнятися в саду та на городі в квітні. Фото Canva

Важливо знати, що робити в саду чи на городі в квітні, аби не пропустити момент

Квітень — активний місяць для городників та садівників. У цей період вони збирають з ділянок сміття, перекопують землю, обрізають дерева, садять різні рослини. Також дуже часто підживляють ґрунт різними добривами.

Саме в цьому місяці сіють в теплицях або ж пересаджують туди такі овочі, як капусту, огірки, помідори, солодкий і гострий перець. А ще — у теплицях починають вирощувати розсаду чорнобривців, жоржин і айстр, пише Gazeta.ua.

Крім того, у перших числах квітня на розсаду сіють помідори, капусту, кабачки, патисони, огірки та гарбузи. А от у відкритий грунт ці овочі пересаджують упродовж травня, коли помітили хоча б кілька листочків.

Однак, деякі холодостійкі рослини можна саджати у квітні прямо у землю. Йдеться про горох, редис, ріпку, редьку — їх слід висаджувати на початку місяця.

Селеру, кріп, петрушку, салат — у першій половині квітня, ранні сорти капусти та помідорів — у другій половині. Наприкінці квітня посійте моркву, цибулю, гарбузи та кабачки. Деякі городники садять у квітні й картоплю.

Під час другого весняного місяця на клумбах садять різні квіти. Зокрема, чорнобривці, лобелію, айстри, флокси, однорічні жоржини, маргаритки, півонії, матіоли, алісум, календулу, левиний зів, маки, гордеції, хризантеми, іриси.

Наприкінці квітня садівники вже можуть розміщувати на ділянках троянди. Утім, цим примхливим квітам важлива висока температура для розвитку, тому якщо холодно, то вкривайте їх плівкою.

Нещодавно "Телеграф" писав, чим обробити троянди у квітні від хвороб. Деякі речовини стимулюватимуть ріст квітів і вбережуть їх від попелиці.