Чому кімнатні рослини гинуть: розкрито головну помилку

Читать на русском
Автор
Помилки у догляді за кімнатними рослинами
Помилки у догляді за кімнатними рослинами. Фото Canva

Є речі, яких не варто робити з кімнатними рослинами

Навесні садівники не лише активізуються у догляді за рослинами надворі. Вони починають ретельніше стежити й за кімнатними рослинами. Адже після зими вони потребують більше поживних речовин. Однак, не завжди люди роблять все правильно.

Експерт з садівництва та телеведучий Монті Дон ствердив, що навесні справді важливо доглядати за рослинами. Утім, є одна помилка, яку допускає велика кількість людей, пише The Mirror.

Йдеться про надмірний полив, від якого часто буває перезволожене коріння. Звичайно, що у такій ситуації рослини можуть не встигати поглинати воду й гинути.

Тому Монті Дон радить поливати кімнатні рослини лише тоді, коли помітили, що земляна суміш стала сухою. А оптимальним варіантом для поливу буде навіть не лійка, а розпилювач. Рекомендується придбати, місткістю на один літр.

Фахівець радить обприскувати вазони двічі на день, аби листя завжди було насичене вологою.

Наголошується, що важливо обирати правильне місце для рослин і в приміщенні. Від цього також великою мірою залежить їхнє зростання. Прохолодне місце, захищене від прямого сонячного світла найкраще підійде вічнозеленим рослинам із тропічних регіонів. Але категорично туди не можна ставити кактуси та сукуленти.

Раніше "Телеграф" писав про те, яким розчином слід полити орхідеї для тривалого цвітіння. Треба змішати деякі дієві засоби з водою. Після такого поливу квіти будуть з'являтися на рослинах частіше.