Будете сіяти огірки тільки так: що робити з розсадою, щоб урожай завалив плодами

Читать на русском
Автор
2729
Урожай огірків буде великим і рясним
Урожай огірків буде великим і рясним. Фото Freepik

Описаним методом можна виростити огірки будь-якого сорту

Бажаєте досягти вражаючого врожаю огірків різних сортів? Ділимося покроковою інструкцією про те, як виростити міцну розсаду з насіння, яка порадує вас рясним урожаєм!

Найлегший і найшвидший метод вирощування насіння огірків за 1-2 дні — використати туалетний папір, пише cpykami. Для цього потрібно покласти шматочок паперу в склянку, зволожити, а потім помістити зверху насіння. Накрийте склянку плівкою та залиште в теплому місці. Через день-два ви побачите, як насіння почне проростати.

Грунт для нарощування кореневої системи

насіння огірків

Коли насіння проросте, приготуйте відповідний грунт для нього. Змішайте 70% верхового торфу, 20% біогумусу та 10% перліту або вермікуліту. Якщо бажаєте, додайте 1 грам мікоризи. Заповніть 200-грамові стаканчики цим ґрунтом, потім пересадіть проросле насіння. Трохи полийте їх водою.

Важливі умови утримання розсади

Покрийте розсаду плівкою і утримуйте її, доки не з’являться сім’ядолі. Потім перемістіть молоді рослини під лампи. Якщо у вас є південне вікно, розташуйте огірки на ньому. Нестача світла є основною причиною надмірного витягування розсади огірків.

Пересадка та підживлення

Як тільки розсада заповнить весь об’єм стаканчика, обов’язково пересадіть в контейнер об’ємом 500 мл. Внесіть підживлення 1-2 рази на ваш вибір: біогумусом, Корневіном та монокалійним фосфатом (1 г на 1 л).

розсада огірків у стаканчиках

Посадку вирощеної розсади у теплицю краще провести через 2-3 тижні. Пересадка рослин, що досягли віку 4 тижнів або більше, може негативно позначитися на зростанні, розвитку та плодоношенні рослин.

Раніше ми писали, чому не можна садити огірки поряд із помідорами. Названо поганих сусідів томатів на ділянці.