Смакуватиме, як у бабусі в дитинстві: рецепт ніжного вершкового кекса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей кекс підкорить з першого шматочка.
Аромат свіжоспеченого кексу – це справжня симфонія затишку та домашнього тепла. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірного вершкового кексу, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує вас та ваших близьких.
Рецепт дуже простий та буде під силу навіть новачкам. Про це пише Камелана.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 4 яйця
- 250 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 100 г вершків (за бажанням)
- Цукрова пудра для посипання (за бажанням)
Приготування:
- Підготуйте інгредієнти. Вийміть вершкове масло з холодильника за годину до приготування, щоб воно стало кімнатної температури.
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для кексу маслом або застеліть її пергаментним папером.
- Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
- По одному додавайте яйця, ретельно збиваючи після кожного.
- В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
- Поступово додавайте сухі інгредієнти до масляної суміші, чергуючи з вершками, і добре перемішуйте до однорідності.
- Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
- Вилийте тісто у підготовлену форму для кексу.
- Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, або до золотистої скоринки.
- Перевірте готовність кексу зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
- Вийміть кекс з духовки і дайте йому трохи охолонути у формі.
- Переверніть кекс на решітку і дайте йому повністю охолонути.
- За бажанням, посипте кекс цукровою пудрою.
А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна.