Смакуватиме, як у бабусі в дитинстві: рецепт ніжного вершкового кекса

Читати російською
Автор

Цей кекс підкорить з першого шматочка.

Аромат свіжоспеченого кексу – це справжня симфонія затишку та домашнього тепла. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірного вершкового кексу, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує вас та ваших близьких.

Рецепт дуже простий та буде під силу навіть новачкам. Про це пише Камелана.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 100 г вершків (за бажанням)
  • Цукрова пудра для посипання (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти. Вийміть вершкове масло з холодильника за годину до приготування, щоб воно стало кімнатної температури.
  2. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для кексу маслом або застеліть її пергаментним папером.
  3. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  4. По одному додавайте яйця, ретельно збиваючи після кожного.
  5. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
  6. Поступово додавайте сухі інгредієнти до масляної суміші, чергуючи з вершками, і добре перемішуйте до однорідності.
  7. Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
  8. Вилийте тісто у підготовлену форму для кексу.
  9. Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, або до золотистої скоринки.
  10. Перевірте готовність кексу зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
  11. Вийміть кекс з духовки і дайте йому трохи охолонути у формі.
  12. Переверніть кекс на решітку і дайте йому повністю охолонути.
  13. За бажанням, посипте кекс цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна.