Смакуватиме, як у бабусі в дитинстві: рецепт ніжного вершкового кекса

Читать на русском
Автор
Дуже смачний та ніжний  (зображення створено за допомогою ШІ)
Дуже смачний та ніжний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей кекс підкорить з першого шматочка.

Аромат свіжоспеченого кексу – це справжня симфонія затишку та домашнього тепла. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірного вершкового кексу, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує вас та ваших близьких.

Рецепт дуже простий та буде під силу навіть новачкам. Про це пише Камелана.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 100 г вершків (за бажанням)
  • Цукрова пудра для посипання (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти. Вийміть вершкове масло з холодильника за годину до приготування, щоб воно стало кімнатної температури.
  2. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для кексу маслом або застеліть її пергаментним папером.
  3. Збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  4. По одному додавайте яйця, ретельно збиваючи після кожного.
  5. В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
  6. Поступово додавайте сухі інгредієнти до масляної суміші, чергуючи з вершками, і добре перемішуйте до однорідності.
  7. Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
  8. Вилийте тісто у підготовлену форму для кексу.
  9. Випікайте кекс протягом 40-50 хвилин, або до золотистої скоринки.
  10. Перевірте готовність кексу зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, кекс готовий.
  11. Вийміть кекс з духовки і дайте йому трохи охолонути у формі.
  12. Переверніть кекс на решітку і дайте йому повністю охолонути.
  13. За бажанням, посипте кекс цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку пропонуємо приготувати ніжні синнабони з найсмачнішою поливкою. Раніше ми розповідали, як приготувати паску без борошна.