Ці звички "вбивають" батарею: що не можна робити зі смартфоном під час заряджання

Читать на русском
Автор
Зарядка телефона
Зарядка телефона. Фото Колаж "Телеграфа"

Прості правила позбавлять покупки гаджета щороку

Багато користувачів смартфонів навіть не здогадуються, що користування пристроєм під час заряджання може негативно вплинути на його "здоров'я". Зокрема, батарея смартфона може втратити свою ємність чи взагалі передчасно вийти з ладу.

Якщо ви хочете, щоб ваш гаджет прослужив якомога довше, варто дотримуватись простих правил. "Телеграф" розповість вам про три з них.

Мобільні ігри

Не грайте у мобільні ігри під час заряджання смартфона. Це сильно навантажує процесор, та потребує значного споживання енергії, що своєю чергою призводить до нагрівання пристрою. А високі температури протипоказані акумуляторам.

Мобільний інтернет

Не варто активно серфити в інтернеті коли пристрій заряджається. Це теж спричиняє додаткове навантаження на батарею. У разі потреби зайти в мережу, просто на деякий час від'єднайте пристрій від зарядки.

Чохол

Використання чохла у багатьох випадках може врятувати смартфон від ушкоджень. Але коли пристрій знаходиться на зарядці варто його зняти. Річ у тім, що під час заряджання телефон сильно нагрівається, а чохол заважає ефективному відводу тепла. У такому випадку він може перегрітись, а це дуже шкідливо для батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити зарядку телефону. Є п’ять хитрощів.