Врятувати смартфон від спеки: як уникнути перегріву гаджета, прості поради

Читать на русском
Автор
Телефон
Телефон. Фото Колаж "Телеграф"

Літній період – гарний час, щоб відпочити від гаджетів

Наші телефони схильні до негативного впливу погоди не тільки взимку, але й влітку, в пекучу спеку. Екстремальні температури можуть викликати перегрів гаджета, що, своєю чергою, може привести до уповільнення його роботи. Крім того, батарея смартфона під впливом високих температур може втратити свої характеристики і швидше вийти з ладу.

"Телеграф" спільно з виданням "УНІАН" зібрав рекомендації про те, як використовувати телефон в спеку. Це допоможе уникнути потенційних проблем.

Увімкніть автоматичну яскравість екрана. У подібних ситуаціях налаштування автоматичного регулювання яскравості, яка є практично у всіх смартфона, може стати надійним способом розв'язання даної проблеми, особливо на сонці. Але варто врахувати, що залежно від моделі телефону, це не завжди може бути рішенням.

Що робити якщо влітку нагрівається телефон

Якщо корпус смартфона гарячий, то потрібно увімкнути режим економії енергії – це обмежить роботу процесора і ресурсомістких системних служб, тим самим зменшивши тепловиділення. Таким чином телефон швидше охолоне без необхідності його вимикати.

Інший момент – якщо покриття стільникового зв'язку і мереж Wi-Fi нестійке, смартфон може, і скоріш за все, буде нагріватися через спробу забезпечити стабільне підключення. У такій ситуації рекомендується переключитися з LTE на 3G/2G.

Ну, а найпростіший спосіб охолодити смартфон – просто вимкнути його на деякий час, досить буде й 10 хвилин.

Постарайтеся тримати смартфон в прохолодному місці і не користуватися ним занадто довго в спеку. А взагалі, літній період – гарний час, щоб відпочити від гаджетів.

Як правильно заряджати смартфон влітку

При зарядці смартфона він нагрівається сам по собі, і цей ефект посилюється в умовах високої температури навколишнього повітря. Влітку важливо підходити до процесу зарядки з особливою увагою, дотримуючись наступних рекомендацій:

  • Не дозволяйте телефону лежати на сонці під час зарядки.
  • Під час спеки рекомендується відмовитися від швидкої зарядки, і вибрати блок живлення слабший.
  • Для зарядки використовуйте чи оригінальні аксесуари, чи перевірені аналоги від відомих виробників. Неперевірені зарядні пристрої, особливо в спеку, потрапляють в групу підвищеного ризику.
  • Заряджайте смартфон до рівня не більше 80% батареї.
  • Утримайтеся від використання смартфона, коли він заряджається.

Раніше "Телеграф" писав, який спосіб зарядки вб'є батарею телефона. Важливо не допускати перегріву