Ґаджет зламали хакери? 5 ознак, на які варто звернути увагу

Читать на русском
Автор
Шахраї вдаються до різних методів, аби лише зламати ваш смартфон Новина оновлена 11 квітня 2024, 21:58
Шахраї вдаються до різних методів, аби лише зламати ваш смартфон. Фото Колаж "Телеграф"

Якщо ваш смартфон збісився це вірна ознака втручання шахраїв

В сучасному житті ми рідко випускаємо з рук свій смартфон. У ньому, без перебільшення, чи не половина нашого життя. Від спогадів у галереї, до карток та рахунків у мобільному банкінгу. Інколи перегрів телефону може свідчити про проблеми з ґаджетом, а інколи про спроби шахраїв зламати його.

Про це пише сайт Bibliotech. Зазначають, що є аж п'ять ознак того, що ваш телефон може бути зламаний хакерами.

Телефон несподівано почав працювати повільніше

Якщо ви помітили, що ваш смартфон, ні сіло ні впало, почав працювати повільніше, це може свідчити про проблеми з безпекою. Так, з віком всі телефони можуть ставати менш продуктивними, однак різке зниження працездатності може бути результатом зловмисного програмного забезпечення, яке працює у фоновому режимі. Крім того, на це можуть вказати програми, що раніше працювали нормально, а тепер сильно гальмують.

Нагрівання телефону

Перегрів телефону без видимих причин може бути ознакою можливого злому пристрою. Звісно, якщо смартфон перегрівся у спеку від довгого та активного користування це не рахується. Однак, якщо ви помітили, що ваш телефон почав нагріватися більше, ніж зазвичай, це може свідчити про присутність шкідливого програмного забезпечення, яке працює у фоновому режимі або займає велику кількість ресурсів вашого пристрою.

Телефон швидко втрачає заряд

Якщо ваш смартфон почав швидко розряджатися, хоча ви користуєтеся ним, так само як і раніше, це може бути ознакою можливого злому вашого телефону. Зазвичай, ви добре знаєте про те, на скільки вистачить заряду телефона. Якщо ж батарея раптово почала швидко розряджатися, навіть при використанні телефону у звичайному режимі, це може бути підказкою до серйозних проблем з безпекою.

Смартфон збісився

Так, звучить дивно, але якщо ваш телефон починає працювати самостійно, це про щось та говорить. Подивіться, чи немає у ваших завантаженнях підозрілих файлів, які ви не завантажували. Зверніть увагу, чи бува, не активується сам по собі екран вашого смартфона.

Перевірте свій телефон на наявність незвичних повідомлень, електронних листів або викликів, які ви не робили. Якщо на вашому смартфоні з’явилися нові фотографії, відео або записи чи документи, які ви не створювали, це може бути ознакою незаконного доступу до вашого пристрою. Хоче, спершу варто з'ясувати чи не грався хтось з вашим телефоном, поки ви не бачили.

Підвищене використання мобільних даних

Перевірте, які програми активно використовують мобільні дані на вашому телефоні та чи є серед них якісь підозрілі. Якщо є — скористайтеся антивірусом або зверніться до сервісного центру про допомогу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, як захистити свій телефон від шахраїв та хакерів. Прості поради допоможуть вберегти дорогий серденьку смартфон.