Повністю і назавжди: як правильно видаляти застосунки у смартфоні

Читать на русском
Автор
7829
Перед видаленням додатка потрібно очистити всі дані в ньому Новина оновлена 10 квітня 2024, 17:31
Перед видаленням додатка потрібно очистити всі дані в ньому. Фото Freepik

Дізнайтеся, як правильно назавжди видалити мобільний додаток

Буває так, що ви перестали використовувати якийсь додаток на телефоні. Тоді його потрібно видалити, щоб він не засмічувати пам’ять смартфона і не працював у фоновому режимі, пожираючи заряд батареї. "Телеграф" вже розповідав, як правильно зберігати павербанк, якщо ним ніхто не користується, а сьогодні ділиться, як правильно і назавжди видалити непотрібні програми.

Щоб не просто видалити ярлик з дисплея, а якісно почистити всі кеф-файли та дані програми у телефоні, потрібно покопатися в налаштуваннях, пише unian.net. Зробити це не так уже й складно, як може здатися.

Як правильно видаляти програми на Android

Для початку зайдіть в "Параметри", там натисніть "Програми" і потім "Всі програми". Деякі пункти в налаштуваннях можуть відрізнятися за назвою, проте майже у всіх моделях гаджетів на Android приблизно однакове меню налаштувань.

Коли ви побачите список усіх своїх програм, ви можете входити в кожну з них і очищати кеш-файли, чистити дані та видаляти їх за потреби.

Щоб правильно видалити програму, потрібно спочатку очистити всі дані та кеш-файли. Зайдіть у програму, яку збираєтеся видалити, виберіть кнопку "Пам’ять" і там натисніть "Очистити дані" та підтвердіть свою дію. Таким чином ви видалите всі дані, які отримала програма, коли ви нею користувалися, разом із кеш-файлами.

Після того, як дані видалені, поверніться назад і натисніть "Видалити", а потім ще раз підтвердіть свою дію. Після цього додаток буде повністю видалений з вашого смартфона.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вручну очистити кеш-пам’ять програм. Звільніть пам’ять і телефон перестане глючити.