П’ять способів прискорити зарядку телефону: актуально в умовах весняних блекаутів

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 29 березня 2024, 10:45
Телефон. Фото pinterest.com

Час, необхідний заповнення енергії, можна значно скоротити

Росіяни активізували удари по енергосистемі України, під час атаки 29 березня пошкоджено великі станції. У деяких регіонах країни виникли перебої з енергопостачанням, тому, щоб завжди залишатися на зв’язку в ці складні часи, важливо, щоб телефон заряджався швидко.

"Телеграф" нагадує, як зарядити телефон у максимально короткий термін. І тому існує кілька прийомів.

Заряджати телефон безпосередньо від розетки. Заряджання від USB-кабелю займає більше часу, оскільки в цьому випадку менша кількість струму, що передається. Тому за можливості в умовах обмеженого часу потрібно заряджати гаджет від розетки.

Використовуйте оригінальний кабель. Якщо телефон потрібно зарядити швидко, варто користуватися аксесуарами, які продавалися в комплекті з ним. Потрібно використовувати "рідний" кабель або його надійну заміну.

Вимкнути телефон. Якщо це можливо, коли часу на заряджання мало, телефон потрібно вимкнути. Це допоможе батареї набрати енергію в максимально короткий термін.

Включити режим польоту. Менш радикальний спосіб — переведення смартфона в авіарежим. Це скоротить кількість енергії, яку витрачає пристрій та прискорити процес заряджання. В авіарежимі відключаються всі бездротові підключення — Wi-Fi, стільникового зв’язку, Bluetooth, GPS та радіочастотного зв’язку ближньої дії (NFC).

Скористайтеся функцією швидкої зарядки. Багато сучасних смартфонів оснащені функцією Quick Charge. Принцип її роботи заснований на тому, що спеціальний адаптер дозволяє акумулятору приймати більшу напругу та силу струму, і він заповнюється швидше. Для того, щоб користуватися швидкою зарядкою, потрібен спеціальний зарядний пристрій, який підтримує Quick Charge. Важливо мати на увазі, що прискорена зарядка йде лише до певного відсотка ємності батареї, після чого процес уповільнюється, щоб акумулятор не перегрівався.

Раніше "Телеграф" розповідав, як шпалери на смартфоні впливають на швидкість, з якою він сідає. "Правильні" шпалери дозволяють заощадити до 60% заряду батареї.